Logo Institut del Teatre

Ressonàncies IT. Amor Mundi

Comparteix

Del 27.6.2019 al 28.7.2019

Amb Victoria Szpunberg, professora de l'ESAD.

 

Sinopsi

Protegir el més dèbil justifica l'aplicació de la violència? S'ho pregunta, al final d'una carrera llarga, una professora enfrontada a un dilema moral. La creació més nova d'una autora acostumada a explorar el desconcert vital en les seves obres.

L'Aurèlia, una mestra amb molts anys d'experiència a l'esquena, està a punt de jubilar-se. Però justament quan arriba el moment en què podrà descansar i deixar de treballar, s'ha d'enfrontar a una situació força habitual en les nostres aules: una nena assetja una altra alumna i, per tal de protegir la més dèbil, la mestra acabarà pegant l'assetjadora. Sí, ella creu que ha fet el que havia de fer però, a la vegada, és plenament conscient que res no justifica la violència contra els infants. Ha fet el que és correcte o no? El dubte l'obsessiona i fa que es qüestioni els valors i principis que han regit la seva vida i la pràctica de la seva professió. D'entrada, l'escola l'ha fet fora. I ara que és a casa seva i que una malaltia degenerativa li està robant la visió, es veu envoltada per la foscor, física i moral. Només una monitora jove que la visita i la seva neboda la connectaran amb una realitat que cada cop li resulta més aliena.

És un nou text de Victoria Szpunberg, una dramaturga i directora que ha estudiat a l’Institut del Teatre de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona i que fa de professora al mateix Institut del Teatre i a l’Obrador de la Sala Beckett, entre altres centres teatrals. Autora de muntatges com Esthetic Paradise (Grec 2004), Boys don't cry (Grec 2012), L’onzena plaga (2015) o Balena blava (2018), entre d'altres. Szpunberg fa un teatre connectat al món contemporani on es planteja dilemes polítics i socials i explica el desarrelament i la desorientació fent ús del sentit de l’humor i aplicant als personatges i situacions una perspectiva crítica però no exempta de poesia.

Una coproducció del Grec 2019 Festival de Barcelona i la Sala Beckett.

Text escrit en el marc del programa “Autor en residència” de la Sala Beckett durant la temporada 2018/19.

 

Fitxa artística

Autoria i direcció
Victoria Szpunberg

Interpretació
Marta Angelat, Aina Calpe i Blanca Garcia-Lladó 

Amb la participació de
Sofia Szpunberg Vallejos i Valentyna Siromakha

Escenografia
Max Glaenzel

Il·luminació
Paula Miranda

Espai sonor
Lucas Ariel

Vídeo
Joan Rodón

Màscares i vestuari
Sílvia Delagneau

Moviment
Constanza Brncic

Assessorament lingüístic
Miquel Cabal

Ajudantia de direcció
Iban Bertran

Més informació i compra d'entrades en aquest enllaç.

 

RESSONÀNCIES IT és un recull informatiu dels espectacles externs en què participen professors, alumnes o graduats recents de l’Institut del Teatre. Si esteu interessats en difondre algun espectacle envieu la informació a comunicacio@institutdelteatre.cat.


Horari
De dimarts a dissabte, a les 20.30 hç
Diumenge, a les 18.30 h

Durada: 90 min


Preu
10 - 20 €


Ubicació

Sala Beckett - Poblenou


Adreça
Carrer de Pere IV, 228-232, 08005 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x