Logo Institut del Teatre

Exposició «Projecte Vaca. 20 anys»

Comparteix

Del 5.11.2018 al 28.2.2019

Exposició 20 anys Projecte Vaca

A partir del 5 de novembre i fins el  28 de febrer de 2019. Planta baixa de l’Institut del Teatre de Barcelona.

La inauguració serà dilluns 5 de novembre les 19h al vestíbul de l’Institut del Teatre IT. 

A finals de la dècada dels 90, un grup de dones del teatre van decidir crear a Barcelona una entitat orientada a donar visibilitat al treball i els punts de vista de les dones de l’escena. Emmarcades en un context d’efervescència cultural, on el moviment feminista començava a fer sentir la seva veu, algunes creadores vindicaven models i espais d’expressió propis. La penosa absència de les dones en el panorama escènic català i espanyol despertava iniciatives -col·lectives principalment- per denunciar la pertorbadora discriminació femenina en el sector. Aquesta va ser la llavor que va reunir una desena de professionals del teatre a l’entorn d’una idea, d’una fita, d’un anhel. Finalment, el 6 de juliol de 1998, es va signar l’acta fundacional de l’Associació de Creadores Escèniques Projectes Vaca.

Entusiastes i apasionades, les fundadores de l’entitat van establir diferents línies d’actuació. Una d’aquestes rutes es basava en la reflexió, l’estimulació, la investigació i la promoció de la producció escènica femenina.

Les altres feien referència a l’imprescindible foment de les xarxes amb entitats afins d’arreu l’estat i al diàleg amb les institucions catalanes. Projecte Vaca estava en marxa i començava a pasturar.

Anualment programen Primavera Vaca,  cicle d’autoria femenina contemporània  on representem lectures dramatitzades, proposen tallers d’escriptura teatral i taules rodones que aborden la dramatúrgia contemporània del país i, el Novembre Vaca, mostra anual de les creacions fetes per les sòcies amb una programació variada d’activitats multidisciplinàries i interculturals per a públic de totes les edats.


Horari
De dilluns a divendres, de 10 a 21 h, i caps de setmana coincidint amb els horaris de taquilla i funció al Teatre Ovidi Montllor o al Teatre Estudi.


Preu
Entrada Lliure


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x