Logo Institut del Teatre

Visita guiada a l'exposició «Cartografia teatral: Barcelona, Madrid»

Comparteix

10.10.2018

Exposició cartografia teatral

Visita guiada a l'exposició Cartografia teatral: Barcelona, Madrid, conduïda pel comissari de la mostra Antoni Ramon Graells.

L'exposició es pot veure fins el 18 d'octubre.

El mapa teatral contemporani d’una ciutat consta de diverses capes. A les sales històriques se sumen altres de més modernes, situades en àrees amb vocació de centralitat. Els edificis de caràcter més monumental i grandiloqüent conviuen, per exemple, amb humils teatres de societats cíviques i ateneus, o amb les sales alternatives, refugis de l’avantguarda escènica i cultural, que apareixen disseminades pels barris. Aquest és el plantejament d'aquesta exposició on, d'una manera sintètica, s'ofereix una mirada comparada al lloc teatral de Madrid i Barcelona. La hipòtesi de partida considera que l’evolució del mapa teatral d’una ciutat es mou en paral·lel a la seva història.

Així, i com si es tanqués l’objectiu d’un zoom, el panorama dibuixat comença abastant la ciutat sencera, per continuar retallant els territoris on les arts escèniques han estat —i a vegades encara són— protagonistes de la vida urbana, per acaba entrant en l'interior d'alguns locals que allotgen activitat teatral. Els mapes que es presenten mostren una imatge alhora sincrònica i diacrònica dels sistemes teatrals de Barcelona i Madrid. Les fotografies dels locals, sempre preses amb el mateix criteri de punt de vista, retraten un paisatge ampli i heterogeni, on tenen lloc una multiplicitat de manifestacions escèniques.

 


Horari
19.30h


Preu
Entrada gratuïta.


Ubicació

Vestíbul del Teatre Estudi


Adreça
Institut del Teatre
Plaça Margarita Xirgu s/n
08004 Barcelona


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x