Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa al Festival RBLS 2020 amb un taller pràctic sobre “El desenterrador”

Comparteix

26.10.2020

Festival RBLS 2020

L’Institut del Teatre participa per tercer any consecutiu en una nova edició del Festival de teatre jove RBLS, que tindrà lloc del 28 al 31 d’octubre en diferents espais de Barcelona. Enguany, l’Institut del Teatre hi col·labora amb un taller pràctic gratuït el dimecres 28 d’octubre, de 16.30 a 19 h adreçat a joves de 16 a 20 anys. Es tracta d’una demostració de “El desenterrador”, el mètode d’excavació de paraules de la companyia Societat Doctor Alonso.

La Societat Doctor Alonso, codirigida per Sofía Asencio i Tomàs Aragay, s’ha proposat, els darrers anys de la seva trajectòria, treballar d’una manera diferent. En lloc d’afrontar el treball com una successió de peces escèniques, volen proposar i dur a terme investigacions al voltant d’una qüestió convidant altres artistes i donant-se el temps i l’espai per aprofundir en la temàtica elegida sen­se la finalitat obligatòria de crear un treball escènic.

El Desenterrador és un d’aquest processos d’investigació, i l’eina de l’excavació de paraules, una de les seves conseqüències pràctiques. L’activitat proposada permetrà posar en pràctica aquest mètode. Les persones interessades a assistir, poden inscriure’s en aquest enllaç. L’activitat és gratuïta.

En aquest sentit, l’Institut del Teatre ha publicat a través de la col·lecció Materials Pedagògics, el llibre “El Desenterrador. Mètode per a l’excavació de paraules”, que desenvolupa el mètode des d’una perspectiva teòrica àmplia i ofereix exemples i casos pràctics d’excavacions.

El Festival RBLS vol acostar les arts escèniques als joves d’entre 13 i 20 anys a través de quatre branques: l’exhibició d’espectacles, tallers escènics gratuïts, RBLS pro, unes jornades professionals adreçades a artistes, agents educatius i altres professionals del sector cultural, i un projecte de creació escènica comunitària, en què les i els adolescents alliberen la seva creativitat i, de la mà d’una o un artista, realitzen una proposta escènica. 

Podeu trobar tota la informació a la pàgina web del festival.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x