Logo Institut del Teatre

El nou equip d’IT Dansa ja assaja les coreografies d’aquesta temporada

Comparteix

5.10.2020

IT Dansa, en un assaig de Wad Ras

IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, ja torna a ser a peu del canó. L’equip de ballarins i ballarines de la nova temporada 2020-21 es va incorporar a les aules del centre a principis de setembre, després de l’aturada forçada per la crisi sanitària. Malgrat que la companyia ha hagut d’adaptar-se a la nova normalitat incrementant les mesures d’higiene, la distància de seguretat i prioritzant l’ús de la mascareta, els ballarins i ballarines ja estan assajant el repertori de coreografies d’aquest nou curs.

Com ja és habitual a cada inici de temporada, s’han renovat la meitat dels ballarins i ballarines de l’equip. Les noves incorporacions són Coke López, Pere Sansaloni, Maria Sayrach i Anna Soler, que se sumen a Yamil Ortiz i Gloria Garcia (alumnes en pràctiques l’any passat). Pel que fa als ballarins de segon curs són: Beth Andrews, Albert Carol, Marc Comellas, Leonardo Farina, Aleix Labara, Ioar Labat Bernio, Berta Martí, Julia Razquin, Nora Svendsgard i Úrsula Urgelés. La companyia també compta amb dos graduats en pràctiques, Martí Blanco i Laia Serra.

Repertori variat i nova creació de Gustavo Ramírez

Pel que fa al repertori de coreografies de la temporada, IT Dansa interpretarà The Prom, de Lorena Nogal; Whim, d’Alexander Ekman; In Memoriam, de Sidi Larbi Cherkaoui i Wad Ras, de Montse Sánchez i Ramon Baeza. De fet, aquestes quatre coreografies constitueixen el programa de la primera actuació de la companyia prevista pel 12 de desembre, al Teatre Zorrilla de Badalona.

La companyia també representarà enguany Kaash, d’Akram Khan i una nova creació que el coreògraf Gustavo Ramírez concebrà especialment per a IT Dansa. En concret, Ramírez remuntarà Stations, coreografia que Stijn Celis va  crear per a IT Dansa el 2004.

Les restriccions a la mobilitat imposades pel coronavirus van obligar a cancel·lar la gira europea que havia de portar la companyia a fer una vintena d’actuacions per França, Alemanya, Suïssa i Finlàndia la primavera passada. A hores d’ara, la previsió és que al 2021 tampoc es pugui fer gira internacional, però sí que s’estan valorant diverses actuacions en l’àmbit estatal, encara pendents de concretar.

Un cop més, la direcció artística d’IT Dansa va a càrrec de Catherine Allard, i Nora Sitges i Mathilde van de Meerendonk són les repetidores. Entre l’equip de professorat hi ha Rodolfo Castellanos, Ingve Grove, Patsy Kuppe Mat, Jeanne Solan, José Cruz, Maxime Iannarelli i Ferran Audí.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x