Logo Institut del Teatre

Alumnes del CSD participen a la Mercè

Comparteix

21.9.2020

MAC festival de la Mercè 2020

Alumnes de l’especialitat de coreografia i interpretació del Conservatori Superior de Dansa (CSD) participen amb les seves creacions al MAC Festival, el festival d’arts del carrer que se celebra del 24 al 27 de setembre a Barcelona dins les festes de la Mercè.

Els espectacles que es podran veure són “Ese pájaro no puede estar en esta plaza” de Violeta Iriberri, “Am I what?” d’Elvi Balboa i “The Lesson” de Guillem Jiménez amb Laia Camps. D’altra banda, el professor del CSD Juan Carlos Lérida també presenta el seu espectacle “Las horas del sacrificio”.

“Ese pájaro no puede estar en esta plaza” és una història breu que mostra dos personatges inquiets i agitats a causa d´un ocell inexistent. Moviment, insinuacions i mitges paraules cantades, en una anècdota absurda protagonitzada per dos personatges exagerats que es mouen entre l´excés i la subtilesa.

A “The Lesson” Guillem Jiménez i Laia Camps interpreten una peça coreogràfica on ells són tan protagonistes com el material audiovisual que han anat trobant. Amb aquest material basteixen una reflexió sobre la conducta humana en un temps en el qual la xarxa ens ofereix una falsa idea de llibertat.

La peça “Am I what” d’Elvi Balboa és una composició original creada per a sis ballarins que s'adapta als diversos espais on es representa i sempre és diferent, en una imatge perfecta del caràcter efímer i únic de la dansa. "La vida és un viatge de cossos que desitgen i que es mouen", explica la companyia. I, durant aquest viatge, els cossos es mouen preguntant-se "qui soc jo?" Elvira Balboa fa servir el llenguatge de la dansa en una peça interpretada per Marta García-Ávila, Lucía Bocanegra, Paula Serrano, Manuel Montes, Carla Moll i Joan Aguilà per mirar de comprendre i qüestionar l'individu i el món on viu.

“Las horas del sacrificio” és una de les sis peces de flamenc contemporani que formen part de “La Liturgia de las horas”, un cicle inspirat en la simbologia del número dotze i el recorregut de Jesucrist des de l'últim sopar fins a la resurrecció, que s'acabarà el 2021 amb un muntatge de dotze hores de durada.  “Las horas del sacrificio” és una microperformance que dura dotze minuts, es repeteix durant tres hores i que tindrà com a escenari el pavelló de la Puríssima de l'Hospital de Sant Pau. Flamenc i espiritualitat, en una proposta que parla de conceptes com purificació, sacrifici i expiació.

Tant l’espectacle de Violeta Iriberri com el de Guillem Jiménez i Laia Camps es podran veure al Parc de la Ciutadella, a la cascada, dins l’espectacle C/Mercè 20, ESC A" mentre que les creacions d’Elvi Balboa i Juan Carlos Lérida es podran veure al recinte modernista de Sant Pau. Tots els espectacles són gratuïts però cal reservar prèviament per assistir-hi.

Trobareu més informació dels espectacles i l’enllaç per fer la reserva a la secció RESSONÀNCIES IT de la web.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x