Logo Institut del Teatre

“Ifigènia a Tàurida”, nova publicació de Dramaticles

Comparteix

22.9.2020

Ifigènia a Tàurida, nou volum de Dramaticles

Aquest dimecres 9 de setembre surt a la venda un nou volum de la col·lecció de textos teatrals Dramaticles, publicada per l’editorial Comanegra i l’Institut del Teatre. Es tracta d’”Ifigènia a Tàurida”, una reelaboració de la tragèdia grega d'Eurípides de la mà de J. W. von Goethe.

La tragèdia d’Eurípides narra l’exili d’Ifigènia a l’illa de Tàurida després que la deessa Diana la salvi de ser sacrificada pel seu pare, el rei Agamèmnon. Goethe, presenta una visió nova de l’heroïna grega, més serena i més lliure, que actua per convenciment moral i que és capaç de convèncer amb la força de la paraula.

Traduïda per Joan Maragall, ”Ifigènia a Tàurida” es va estrenar al parc del Laberint d’Horta el 1898, amb direcció d’Adrià Gual, i es considera un dels episodis més significatius del naixement del teatre català modern en el context del Modernisme.

El nou títol de la col·lecció Dramaticles estarà disponible a les llibreries a partir de dimecres 9 de setembre, coincidint amb la Setmana del Llibre en Català, que celebra la seva 38a edició del 9 al 13 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona.

En aquest sentit, el llibre també estarà a l’estand 19-20 de l’editorial Comanegra, juntament amb la resta de llibres de la col·lecció, i al de la llibreria de la Diputació de Barcelona, el 18, on divendres 11 de setembre a les 11h, es durà a terme una conversa sobre les publicacions de l’Institut del Teatre a càrrec d’Elisenda Albertí, Carles Batlle i Xavier Cordomí, moderada per Amadeu Carbó a l'escenari principal de La Setmana.

També es pot adquirir la nova publicació a la web de l’Editorial Comanegra, a la llibreria de la Diputació de Barcelona i a la biblioteca de l’Institut del Teatre.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x