Logo Institut del Teatre

L’actriu Anna Sahun guanya el premi de teatre Memorial Margarida Xirgu

Comparteix

7.7.2020

Anna Sahun, Premi Xirgu 2020

L’actriu Anna Sahun, graduada a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de l’Institut del Teatre l'any 2002, ha guanyat la 46a edició del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, el guardó de teatre més antic de l’estat Espanyol i que es concedeix a una actriu com a reconeixement per la seva interpretació en una obra presentada dins la temporada teatral barcelonina.  

El jurat, format per representants d’una desena de grups de teatre amateur de Catalunya, ha atorgat a l’actriu el premi per la seva interpretació en l’obra Justícia de Guillem Clua, estrenada al febrer TNC i que fou interrompuda per la crisi de la Covid-19. En l’espectacle, dirigit per Josep Maria Mestres, Sahun interpretava l’esposa d’un matrimoni en hores baixes, amb una vida marcada per l’ombra del seu pare, un home de la burgesia catalana que va ser diputat convergent.

Aquest dilluns 6 es va donar a conèixer el nom de la guanyadora del Premi Xirgu, i l’acte de lliurament tindrà lloc de manera presencial al vestíbul del Mercat de les Flors de Barcelona el proper 13 de juliol, a les 19.30 h. Enguany, a causa de la pandèmia l’Institut del Teatre no pot acollir el lliurament del guardó, però la seva directora, Magda Puyo, hi farà una breu intervenció a l’inici de l'acte junt amb la directora del Mercat de les Flors, Àngels Margarit. 

El Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu l’atorga l’Associació ADB (Associació Dramàtica de Barcelona) amb el suport de l’Ajuntament de Molins de Rei, l’Institut del Teatre de Barcelona i la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya.

El guardó es va començar a atorgar la temporada 1972/1973 i consistia en una ceràmica representant les dues cares del teatre, la tragèdia i la comèdia. A partir de l'any 1992, es lliura a les premiades un anell personalitzat i exclusiu realitzat cada any per una joiera, una idea impulsada per Frederic Roda inspirada en la tradició del teatre Isabelí, en què l’actor que es retirava lliurava un anell a un actor jove com a continuador del seu art. En l’edició d’enguany, l’anell és un disseny de la joiera Anna Puig.


Continguts relacionats

  • Anna Sahun, guanyadora del Premi Margarita Xirgu 2020
  • Anna Sahun i Mercè Managuerra, guanyadores del Premi Margarita Xirgu el 2020 i 2010, amb l'anell de la Xirgu

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x