Logo Institut del Teatre

Alumnes del Conservatori Professional de Dansa fan de periodistes al Red Report

Comparteix

6.5.2020

Primers articles de l'alumnat del CPD al Red Report

Els alumnes de 2n d’ESO del Conservatori Professional de Dansa (CDP) s’han convertit en periodistes per uns dies, elaborant articles per al Red Report, una revista escolar digital promoguda pel Junior Report, diari en línia vinculat a La Vanguardia que ofereix informació d’actualitat per als més joves.

Els estudiants del CPD van rebre l’encàrrec de redactar notícies, articles d’opinió o entrevistes a través de les quals havien de reflectir com és el dia a dia d’un ballarí o ballarina en temps de confinament, quines preocupacions els genera la situació i com s'ho fan per continuar entrenant des de casa, fet que coneixen prou bé donades les circumstàncies. Cada alumne va triar el gènere periodístic que es va estimar més i va elaborar l’article seguint les pautes de redacció i els consells d'un professional del diari que els fa d'assessor. El professorat del CPD va fer una selecció dels millors textos, i des d’aquest dilluns 4 de maig, ja es poden llegir els primers articles signats pels estudiants del CPD al Red Report.

El projecte Red s’ha obert gratuïtament a tots els centres educatius del país coincidint amb el confinament motivat per la pandèmia de la Covid-19, amb la voluntat de convidar l’alumnat a crear continguts informatius i conèixer el funcionament d’un diari. Actualment compta amb més de 1.000 redactors escolars a Espanya.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x