Logo Institut del Teatre

Ens sumem a la proposta de l’APdC de celebrar el Dia Internacional de la Dansa ballant a casa

Comparteix

27.4.2020

Ens sumem a la campanya del Dia Internacional de la Dansa 2020 de l'APdC

L’Institut del Teatre i les seves escoles de dansa commemoren cada any el Dia Internacional de la Dansa (DID) que se celebra el 29 d’abril, amb diverses activitats obertes al públic. Enguany però, la situació de confinament en què ens trobem ens ho impedeix. Per aquest motiu, ens sumem a la iniciativa de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) de traslladar la celebració del DID a les xarxes socials i convidar tothom, i molt especialment el nostre alumnat i equip docent del Conservatori Professional de Dansa, del Conservatori Superior de Dansa i de la Jove Companyia de l’Institut del Teatre, IT Dansa, a ballar des de casa.

La campanya és oberta a la participació de tothom, tant professionals de la dansa, com amateurs, infants, joves i persones de totes les edats. L’únic que cal fer és penjar un vídeo amb una coreografia a les xarxes socials en què sortiu ballant amb la música que més us agradi, i etiquetar-lo amb el hashtag #BallemaCasaDID20.

Un mes de visibilitat a la dansa

L’APdC posa en marxa el projecte aquest dimecres 1 d’abril i el farà extensiu fins al 29 d’abril, dia oficial del DID. Així doncs, la commemoració s’allarga durant un mes amb l’objectiu de donar a la dansa la màxima visibilitat possible i contribuir a acostar aquest art a la ciutadania.

Des de l’Institut del Teatre som molt conscients de l’esforç constant que requereix dedicar-se a la dansa de forma professional, i creiem fermament en la necessitat de fer la màxima difusió d’aquesta disciplina artística. El DID, establert per la Unesco l’any 1985 en memòria del naixement del ballarí i coreògraf Jean-Georges Noverre el 29 d’abril de 1727, considerat com el pare del ballet modern, és una bona oportunitat que no deixarem perdre.

Podeu llegir en aquest enllaç el missatge del DID 2020 que l’APdC ha traslladat a la crítica de dansa, Montse Otzet.

Visca la dansa!


Continguts relacionats

  • Vídeo CPD comemmora el DID 2020

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x