Logo Institut del Teatre

Alumnes del CSD participen en projectes a la presó de dones Wad Ras i a la Galeria Estrany de la Mota

Comparteix

27.1.2020

Projecte de dansa a la presó Wad Ras, realitzat el curs 2018-2019 per estudiants del Conservatori Superior de Dansa

La presó de dones de Wad Ras i la Galeria Estrany de la Mota, tots dos espais ubicats a Barcelona, acolliran des d’aquest dilluns 27 i fins al divendres 31 de gener, diversos alumnes del Conservatori Superior de Dansa (CSD) en el marc de dos projectes pedagògics i artístics molt interessants.

Tercera intervenció a Wad Ras

D’una banda, una dotzena d’estudiants de 3r curs de l’especialitat de Pedagogia de la Dansa ensenyaran a una quinzena de dones internes de la presó de Wad Ras una coreografia de dansa. Els alumnes estaran durant els cinc dies al centre penitenciari i en sessions de dues hores diàries treballaran amb les internes l’exploració de moviments i les emocions a través de la dansa. La idea és crear una coreografia a partir de l’experimentació i les propostes conjuntes d’internes i estudiants. L’activitat es clourà el 31 de gener amb la representació de la peça creada a la sala d’actes de la presó.

Aquesta és la tercera vegada que l’Institut del Teatre i el Centre Penitenciari de Dones de Barcelona col·laboren en aquest projecte d’apropament a la dansa. L’experiència permet als estudiants aprendre a partir de l’experiència i tenir l’oportunitat de treballar amb un col·lectiu amb qui difícilment han contactat abans, així com ser capaços d’analitzar les seves necessitats i determinar la forma més adequada de treballar-hi. Alhora, la iniciativa és un servei de voluntariat social que afavoreix l’augment de la confiança de les internes, promou la unitat entre elles i impulsa l’expressivitat de les participants.

Experimentació artística en el 112Lab

D’altra banda, enguany s’inicia una col·laboració amb la Galeria Estrany de la Mota Art Advisors, on una quinzena d’estudiants de diversos cursos del CSD, junt amb quinze alumnes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona treballaran plegats en el projecte 112Lab. Aquest projecte neix de la voluntat de recuperar l'esperit d'experimentació artística que va tenir lloc al Nova York dels anys 70 i 80 al voltant del 112 Greene Street, on els artistes treballaven, més enllà de les disciplines, experimentant i empenyent els límits del que l'art suposadament havia de fer. A partir de l'Arxiu Carol Goodden/Harold Berg, que recull fotografies i altres documents d'aquella època, es construeix aquest projecte que es desplega en diferents formats: una exposició, un programa d'arts en viu i una setmana d'experimentació radical (del 27 al 31 de gener) on els estudiants del CSD i de Belles Arts de la UB es trobaran a l'espai d'Estrany de la Mota per recuperar l'esperit transgressor i experimental d'aquella generació, baixant barreres entre disciplines i posant l'atenció en el procés enlloc del resultat.

L'exposició s'inaugurarà a la seu de la galeria el 14 de febrer, i el 22 de febrer en el mateix espai es mostrarà el repertori Set and Reset de la coreògrafa novaiorquesa Trisha Brown, amb l’actuació d’alumnes del CSD, junt amb d’altres propostes que puguin haver sorgit d'aquesta setmana d'experimentació radical, així com de l'assignatura d'Improvisació, en el marc de la qual s'ha fet un treball d'investigació a partir de les metodologies del col·lectiu Judson Dance Theater.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x