Logo Institut del Teatre

Nova gira europea d’IT Dansa amb actuacions a França, Alemanya, Suïssa i Finlàndia

Comparteix

23.1.2020

IT Dansa interpreta Whim. Fotografia: Laia Andreu

Un any més, els ballarins i ballarines d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, marxen de gira per Europa per donar a conèixer el seu talent i alhora tenir l’oportunitat de millorar la seva professionalització actuant en escenaris internacionals. 

La temporada arrenca el diumenge 26 de gener i finalitza el 14 de juny. Durant aquest temps els joves intèrprets, sota la direcció artística de Catherine Allard, ballaran diverses peces del seu repertori en diferents municipis de França i Alemanya. A més, enguany, per primera vegada, IT Dansa participarà en el festival de dansa Steps de Suïssa del 27 d’abril al 13 de maig, així com en el Kuopio Dance Festival de Finlàndia, un dels esdeveniments més importants de dansa dels països nòrdics, on actuarà els dies 12, 13 i 14 de juny.

Més d’una vintena d’actuacions

En el marc de la gira 2019, IT Dansa té tancades a hores d’ara vint-i-dos actuacions, amb un programa variat en funció de l’escenari que inclou sis coreografies diferents.

Dues de les peces que es representaran es van estrenar en el Festival Grec de Barcelona 2018: Kaash, de l’aclamat Akram Khan, i The Prom, de Lorena Nogal, qui va ser membre d’IT Dansa. Kaash és una peça exigent que requereix molta tècnica, rigor, precisió i potència física,  però que transmet gran espiritualitat. Pel que fa a The Prom, és una coreografia molt teatral que reflecteix la nostàlgia i les incerteses de la joventut amb pinzellades d’humor, enyorança i fragilitat. El programa també inclou Whim, d’Alexander Ekman i In Memoriam, de Sidi Larbi Cherkaoui. Whim és una peça vital i sorprenent que mostra el caos de la societat moderna i permet apreciar les dots interpretatives dels ballarins i ballarines, amb grans dosis d’alegria i moments entranyables. A In Memoriam, en canvi, els ballarins i ballarines exploren els moviments d'atracció i repulsió, magnetisme i antimagnetisme, per tal d'examinar el significat de la paraula "harmonia". Una altra coreografia de la gira és Wad Ras, de Montse Sánchez i Ramon Baeza, peça de flamenc que tracta temes universals com la frustració, la manca de la llibertat, la por i la solitud. Completa el repertori A Picture of You Falling, de Crystal Pite, duet que es mou en l’àmbit de les narracions familiars, l’amor, el conflicte i la pèrdua, i del qual IT Dansa en farà un extracte a les funcions escolars del festival Steps.

IT Dansa, un projecte pedagògic professionalitzador

El projecte pedagògic d’IT Dansa neix l’any 1996 de mans de l’Institut del Teatre com un programa de formació i pràctica professional de postgrau en el qual es beca els 16 alumnes que hi participen durant dos anys amb l’objectiu d’assolir l’excel·lència tècnica i artística. En aquest temps, els ballarins i ballarines de la jove companyia treballen un repertori de coreografies de destacats artistes i tenen l’oportunitat d’exhibir la seva feina en espais escènics nacionals i internacionals.

Al llarg de la seva trajectòria, IT Dansa ha estrenat més de 30 coreografies i ha fet més de 300 actuacions. A més, anualment participa en festivals de prestigi i des de fa sis anys l'equip realitza una gira europea.

Amb tot, IT Dansa suposa una important oportunitat professional per als seus ballarins i ballarines. I és que un cop finalitzada la formació, la majoria dels seus membres han aconseguit contractes a importants companyies de dansa europees com Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Verpommer Theater (Alemanya), Göteborg Ballet (Suècia), Carte Blanche – The Norwegian National Company of Contemporari Dance (Noruega), Rambert Ballet (Londres), Ballet Basel (Suïssa), La Veronal (Barcelona), Compañía Nacional de Danza (Madrid) o Ballet Víctor Ullate (Madrid).

Podeu veure el calendari d'actuacions per França i Alemanya en aquest enllaç , les actuacions a Suïssa en el Festival Steps en aquest enllaç i l'actuació a Finlàndia en el Cuopio Dance Festival en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x