Logo Institut del Teatre

S’incorporen tres textos de Jordi Teixidor al Repertori Teatral Català

Comparteix

8.1.2020

El volum amb textos de Jordi Teixidor ja es pot consultar a través del web del RedIT

La col·lecció de Repertori Teatral Català del Reservori Digital de l'Institut del Teatre (RedIT) publica aquest mes de desembre un nou volum dedicat al dramaturg Jordi Teixidor (1939-2011). Es tracta del vuitè volum que s’incorpora a la col·lecció, la qual aplega una selecció dels millors textos de la literatura dramàtica en llengua catalana de tots els temps. Totes les publicacions són d’accés lliure i gratuït des del web RedIT

Jordi Teixidor va destacar pel gran èxit dels setanta El retaule del flautista, però la seva obra posterior no va ser tan coneguda. De fet, és un dels autors catalans de teatre independent amb més obres inèdites que publicades.

Per tal de corregir aquest fet, s’acaba de publicar un volum que aplega els textos La jungla sentimental (1975), El drama de les Camèlies o el mal que fa el teatre (1984) i El pati (1992). Les tres peces tenen en comú l’observació dels sentiments des d’una òptica materialista que els supedita als interessos d’una societat estratificada en classes socials.

Difusió del patrimoni dramatúrgic dels Països Catalans

El Repertori Teatral Català del RedIT inclou també textos dels autors catalans Joan Ramis, Josep Palau i Fabre, Manuel de Pedrolo, Joan Ferrandis d’Heredia, Eduard Vidal i Valenciano, Rodolf Sirera i Ferran Soldevila. Cada text ha estat curat per un especialista i compta amb un breu estudi introductori.

Aviat també es disposarà de volums de textos de Joan Brossa, Ignasi Iglésias, Josep Pous i Pagès, Ramon Vinyes, Carles Soldevila, Rosa Victòria Gras i Maria Aurèlia Capmany.

A través del RedIT també es pot accedir a les publicacions i a la producció pedagògica i de recerca de la comunitat acadèmica de l’Institut del Teatre, així com consultar i fer cerques a text complet de tot el contingut dipositat. També s’hi difonen altres publicacions que sense ser producció de l’Institut pertanyen a l’àmbit de les arts escèniques i no tenen un canal de difusió digital.

Tant el RedIT com la col·lecció de textos del Repertori Teatral Català són iniciatives que s’emmarquen dins del Projecte de Recerca de les Arts Escèniques (PRAEC), impulsat per l’Institut del Teatre en col·laboració amb la Xarxa Vives d'Universitats i l'Institut d'Estudis Catalans amb l'objectiu de rellegir i difondre tant la pràctica escènica com el patrimoni dramatúrgic dels Països Catalans, en tots els seus gèneres i manifestacions.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x