Logo Institut del Teatre

Tot a punt per a la gala dels finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019

Comparteix

2.12.2019

Gala del Premi de Dansa 2019

El proper diumenge 8 de desembre, a les 18 h, tindrà lloc al Mercat de les Flors la funció en què actuaran els quatre finalistes que opten a guanyar el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2019. Del total de projectes presentats, el jurat va seleccionar com a coreografies finalistes “(Un)certain Journey” de Sivgin Dalkilinc, “Jellyfish” d’Ana Borrosa, “LUAº” d’Andrea Jiménez Soler i “Meohadim” de Jacob Gómez.

Durant la gala del dia 8, els finalistes presentaran una peça de 15 minuts de durada al Mercat de les Flors, que permetrà al jurat valorar cada peça i deliberar per tal de proclamar al final de la funció quina serà la peça guanyadora d'enguany, la qual es programarà ampliada en el Festival Grec de Barcelona 2020 com un espectacle de 50 minuts.

Premi a la Millor Ballarina, Premi del Públic i Premi del SAT, novetats de la cinquena edició

A banda de la coreografia guanyadora, al final de la gala també es donaran a conèixer altres premis. El jurat lliurarà el Premi a la Millor Ballarina (enguany les peces finalistes no tenen cap intèrpret masculí) de les quatre coreografies, mentre que el SAT Teatre, que torna a col·laborar amb el guardó, escollirà una de les coreografies finalistes que no hagi resultat la guanyadora del premi, per tal que aquesta es pugui desenvolupar en format d’espectacle coreogràfic d’un mínim de 50 minuts al seu espai durant la temporada 2020-21.

D’altra banda, el públic també podrà participar votant la coreografia que més li hagi agradat. En finalitzar la gala i mentre el jurat delibera, podrà dipositar el seu vot en una urna al vestíbul del Mercat. La coreografia més votada s’endurà el Premi del Públic, que també es donarà a conèixer amb la resta de premis.  

La presentació de la gala va a càrrec de les alumnes de 4t de Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa (CSD), Maria Jurado i Mabel Orea. La direcció de la presentació va a càrrec de Natalia Barraza, alumna de 3r de Direcció i Dramatúrgia de l'Escola Superior de Dramàtic (ESAD). Podeu consultar el programa de la gala en aquest document.

Els finalistes

Sivgin Dalkilinc i Ana Borrosa són graduades en Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa (CSD); Andrea Jiménez i Jacob Gómez són graduats del Conservatori Professional de Dansa (CPD) en les especialitats de Dansa Espanyola i Dansa Contemporània, respectivament. D’altra banda, Jiménez també és graduada del CSD en Coreografia i Interpretació mentre que Gómez va formar part d’IT Dansa, la Jove Companyia de Dansa de l’Institut del Teatre.

Per ampliar la informació sobre els quatre finalistes podeu consultar aquest document.

Aquesta és la cinquena edició del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, un guardó que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona, Mercat de les Flors, Graner, Teatre Auditori de Sant Cugat, SAT Espai Dansat, La Caldera Les Corts, el Centre Cívic Barceloneta i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC i L'Estruch.

Trobareu tota la informació sobre el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre en aquest enllaç.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x