Logo Institut del Teatre

25N: Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones

Comparteix

25.11.2019

Campanya Diguem Prou a la Violència Masclista

El dilluns 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, una jornada que pretén manifestar socialment el rebuig vers les violències masclistes.

El 25 de novembre va ser declarat Dia internacional contra la violència de gènere durant el primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia) l'any 1981.

Cada any, la Generalitat de Catalunya, les Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, l’Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis consensuen un manifest per a commemorar i visibilitzar aquesta data i tot el que representa.

La Diputació de Barcelona s’adhereix a aquest manifest que vol posar de relleu les violències sexuals i adverteix que “una agressió sexual a una dona no és un fet puntual, sinó una expressió més de l'estructura patriarcal, una agressió contra totes nosaltres, contra totes les dones. Aquesta violència funciona de forma alliçonadora, ens socialitza en la por i ens llença un missatge ben clar, sobretot dirigit a les dones més joves: volen controlar i sotmetre la vida de les dones”.

El document també posa sobre la taula la necessitat de seguir treballant conjuntament i coordinadament amb la implicació de totes les administracions i agents socials per l'erradicació de totes les violències masclistes i la reparació de totes les supervivents.

Des de l’Institut del Teatre posem el nostre granet de sorra per fer visible aquesta jornada amb aquest vídeo protagonitzat pels ballarins d’IT Dansa.  


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x