Logo Institut del Teatre

Professionals de l’Institut del Teatre presenten comunicacions sobre vestuari al Museu del Disseny

Comparteix

15.11.2019

Col.loqui investigadors tèxtil i moda

Les professores de l’Escola Superior d'Art Dramàtic (ESAD), Marta Rafa i Anna Solanilla, així com les conservadores del Centre de Documentació – Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre (MAE), Carme Carreño i Laura Ars, participaran en el «II Coloquio de investigadores en textil y moda», impulsat per la Fundación Historia del Diseño i el Museu del Disseny de Barcelona que es durà a terme els dies 21 i 22 de novembre a les instal·lacions del Museu del Disseny. Totes elles participaran en la secció “Vestuari de teatre i cinema”, en el marc de la qual es presentaran diverses comunicacions, amb la participació com a moderadora de la directora del MAE, Anna Valls.

Anna Solanilla, escenògrafa, artista visual i doctora en Història de l’Escenografia per la Universitat de Barcelona, repassarà en la seva intervenció l’evolució del disseny de personatges a l’escena catalana, des del modernisme fins a l’escena contemporània.

Per la seva banda, el paper de Fabià Puigserver com a pedagog, un dels escenògrafs i figurinistes més reconeguts a Catalunya i Espanya en el darrer terç del segle XX, serà l’eix de la comunicació que presentarà la dissenyadora de vestuari per a l’espectacle i graduada en Interpretació a l’Institut del Teatre, Marta Rafa.

Pel que fa a la participació del MAE en el col·loqui, Carme Carreño i Laura Ars, presentaran la comunicació «Marià Andreu. Vestuari teatral i pintura», centrada en la figura d’aquest artista català tan polifacètic que va aconseguir l’èxit internacional a través del seu treball escènic.

Més de 60 comunicacions

Aquesta és la segona vegada que s’impulsa un col·loqui d’investigadors en els àmbits tèxtil i de la moda. L’edició d’enguany, sota el títol «Nombres en la sombra», pretén donar a conèixer la feina de creadors i professionals que, malgrat les seves importants aportacions, han quedat en segon terme. En total s’hi presentaran una seixantena de comunicacions.

La conferència inaugural serà el dijous 21 de noviembre, a les 19 h, a l’Auditori del Museu del Disseny, i anirà a càrrec de Valerie Steele, directora del museu del Fashion Institute of Technology de Nova York, i una de les historiadores de la moda més reconegudes a nivell mundial.

L’any passat, els col·loquis es van dur a terme a Terrassa, i també van comptar amb la participació del MAE.

Més informació sobre el programa i inscripcions al col·loqui.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x