Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre participa al Festival RBLS 2019 a través d'una jornada sobre teatre comunitari

Comparteix

4.11.2019

Festival RBLS 2019

L’Institut del Teatre participa per segon any consecutiu en una nova edició del Festival de teatre jove RBLS, que tindrà lloc del 4 al 9 de novembre en diferents espais de Barcelona. En concret, la implicació de l’Institut del Teatre s’emmarca en la Jornada “Teatre Comunitari amb adolescents i joves”, que es durà a terme el dimarts 5 de novembre al Teatre Tantarantana, de 15.30 a 20 h, i en la qual participarà Mercè Mariné, actriu i professora de l’Escola Superior d’Art Dramàtic, que intervindrà en representació de l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre. La jornada pretén ser un espai de reflexió i debat sobre el desenvolupament de projectes artístics comunitaris que contribueixen a la transformació social.

La sessió vol fer visibles els beneficis que els projectes escènics comunitaris reporten a joves i adolescents, i la importància del vessant artístic i professional d’aquestes propostes. L’acte serà conduit per Thomas Louvart que explicarà l’evolució del teatre comunitari fins els nostres dies i conduirà els quatre blocs en què s’estructurà la jornada.

Quatre blocs de reflexió

Els blocs de reflexió abordaran diferents temàtiques. El primer, sota el títol Teatre fòrum, una eina per treballar problemàtiques socials, comptarà amb Jordi Forcadas, director artístic de Forn de Teatre Pa’Tothom; Magalí Permanyer, cofundadora de Nus Teatre, i  Natàlia Garcia, educadora social i col·laboradora a ImpactaT.

La creació, al centre del procés és el títol del segon bloc, que tindrà com a participants a Eugènia Delgado, directora de Plàudite Teatre; Jairo Jiménez, de la Fundación Secretariado Gitano, i Josep M. Mestres, director d’escena, en representació del projecte Freiraum Barcelona/Madrid del Goethe-Institut Barcelona i La Joven; i Marta Galán, dramaturga i creadora.

El tercer bloc temàtic, Grups auto-organitzats, centres escolars i educadors/ores: receptes per realitzar un projecte, comptarà amb la participació de Carles Giner, director d’EN RESIDÈNCIA; Mercè Mariné, representant de l’Observatori de les Arts Escèniques Aplicades de l’Institut del Teatre i Alejandro Santaflorentina, coordinador del projecte A Tempo.

El darrer bloc es titula Programació de teatre comunitari, i debatran sobre aquest tema Ferran Murillo, director del Teatre Tantarantana; Beatriz González Magadán, ajudant de direcció d’Oi  Néoi, i una persona en representació de l’Antic Teatre.

L’acte finalitzarà amb la presentació de dos muntatges: Què és la felicitat?, del projecte Freiraum i Oi Néoi (Els Nous), d’Albert Tola i la cap de l’especialitat de Coreografia i interpretació del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, Constanza Brncic.


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x