Logo Institut del Teatre

Coreògrafs i ballarins de prestigi, convidats del Conservatori Professional de Dansa

Comparteix

29.10.2019

Professors convidats del CPD

El Conservatori Professional de Dansa (CPD) de l’Institut del Teatre convida al llarg del curs acadèmic diversos coreògrafs i ballarins de renom a impartir classes als alumnes. La majoria impartiran l'assignatura de Pràctica Escènica, on es creen els espectacles que es poden veure al maig gratuïtament al Teatre Ovidi Montllor i que serveixen per tancar la feina feta durant el curs acadèmic.

El Departament de Dansa Contemporània ha convidat José Agudo, Lali Ayguadé, Albert Galindo, Sophie Kasser, Irene Pallarès, Ivan Pérez i Adrián Vega.  

José Agudo va iniciar la seva carrera com a ballarí de flamenc i posteriorment ha treballat a les companyies Charleroi Danses, el Ballet de Marsella o Akram Khan Company, entre d'altres. Agudo impartirà classes als alumnes de cinquè mentre que Lali Ayguadé ho farà als alumnes de sisè. 

Ayguadé, que també ha treballat a Akram Khan Company, va estudiar a l’Institut del Teatre i l’escola belga PARTS i ha rebut diversos premis com a ballarina i creadora. A banda de tenir la seva pròpia companyia, ha treballat amb Roberto Olivan (Enclave Dance Company) o Marcos Morau director de La Veronal, entre d'altres. 

El ballarí i graduat del CPD Albert Galindo impartirà una masterclass als alumnes de cinquè i sisè. Galindo actualment balla a la Kibbutz Contemporary Dance Company d’Israel i també ha treballat a les companyies Cienfuegos Danza de València, Peridance Capezio Dance Company de Nova York i Ballet British Columbia de Vancouver.

Sophie Kasser és actriu, ballarina i professora. És diplomada en teatre físic per la International School of Corporeal Mime of London i directora de MOVEO, centre de creació i formació on actua, dirigeix espectacles i fa classes. Kasser impartirà classes d’interpretació als alumnes de sisè. 

Els alumnes de cinquè podran gaudir de classes d’Aikido, una disciplina japonesa d’art marcial, amb Ivan Pérez. La pràctica de l’aikido permet experimentar el principi de no resistència i és una via d’autoconeixement i desenvolupament de la percepció i la escolta. 

La ballarina i coreògrafa Irene Pallarès és fundadora de la primera escola de hip-hop de l’Estat Espanyol. Coneguda també per ser una de les professores del concurs televisiu Operación Triunfo en les primeres edicions, Pallarès impartirà classes de danses urbanes als alumnes de tercer i quart. 

Per últim,el cofundador de la companyia Iron Skulls, Adrián Vega, impartirà classes d’acrobàcia als alumnes de cinquè. Vega va començar a ballar breakdance l’any 2000, guanyant diversos premis. Posteriorment s’ha format en dansa contemporània i també estudia al Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre. 

En el cas del Departament de Dansa Espanyola, els convidats durant aquest curs acadèmic són Eli Ayala, Arantxa Carmona, Daniel Doña, Alejandro Lara i José Maldonado. 

Eli Ayala, una de les bailaoras més destacades de Catalunya, ha estat membre de la companyia de Rafael Amargo i de la companyia de Rubén Olmo, actual director del Ballet Nacional d’Espanya, i impartirà als alumnes de tercer la Pràctica Escènica de flamenc.

Arantxa Carmona, actualment directora i professora del Conservatorio Profesional de Danza de Madrid Mariemma, impartirà un taller de creació de folklore als alumnes de cinquè i sisè dins de l'assignatura de Pràctica Escènica. Carmona ha estat coreògrafa del Ballet Nacional de España i ha participat en taules rodones i congressos com a experta en metodologia i pedagogia de les danses tradicionals. 

Els alumnes de quart gaudiran en l’estil escola bolera d’Alejandro Lara. El ballarí i coreògraf ha treballat a la companyia Aida Gómez i Antonio Gades, entre d'altres, i ha guanyat diferents premis de coreografia, així com una residència de creació artística amb la Compañía Nacional de Danza. 

Els alumnes de cinquè i sisè també gaudiran de dos convidats més. D'una banda, Daniel Doña, un dels màxims exponents de la dansa espanyola actual que fusiona flamenc amb dansa contemporània i que ha rebut diversos premis, com el Premi Max a la millor coreografia i al millor intèrpret masculí de dansa el 2019.

De l'altra, José Maldonado, graduat del CPD, considerat un dels bailaors més innovadors i versàtils del panorama actual i que ha treballat amb Javier Latorre, Antonio Canales, El Guito, Rafaela Carrasco o Maria Pagés, entre altres, a banda de dirigir la seva pròpia companyia. 

Pel que fa al Departament de Dansa Clàssica, els alumnes de sisè realitzaran la pràctica escènica amb Altea Núñez, que ha format part de la companyia de Víctor Ullate i i del Reial Ballet de Flandes de Bèlgica, per a qui ha creat diverses peces. També ha treballat com a primera ballarina per a coreògrafs com M. Haydée, W. Forsythe o J. Kyllian. Actualment es dedica a la docència al Conservatori Superior de Dansa d’Anvers i com a coreògrafa és assistent artística del Junior Ballet Antwerp.  

Finalment, els alumnes de cinquè i sisè tindran com a professor a Henning Albrechtsen, professor de l’escola del Ballet Nacional del Canadà i de l’escola del Ballet Reial de Dinamarca, a més de professor convidat en altres escoles europees i americanes. Especialista en repertori Bournonville, Albrechtsen ha fet de solista i primer ballarí tant de repertori clàssic com neoclàssic al Ballet Reial de Dinamarca. 


Continguts relacionats

  • Professors de dansa contemporània convidats al CPD
  • Professors de dansa espanyola convidats al CPD
  • Professors de dansa clàssica convidats al CPD

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x