Logo Institut del Teatre

Graduades del CPD i alumnes del CSD, premiades en el Certamen Coreogràfic de Sabadell

Comparteix

10.10.2019

Picnic on the moon, coreografia guanyadora de les graduades Alexa Moya i Júlia Godino. Fotografia: Efrén Montoya per a l'Estruch

La catorzena edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, celebrada el dissabte 5 d’octubre al teatre de Ca l’Estruch, ha premiat diverses graduades i estudiants formades al Conservatori Professional de Dansa (CPD) i al Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre.

En concret, el primer premi del certamen ha estat per Alexa Moya i Júlia Godino, graduades al CPD en la promoció del curs 2014-2015 en l’especialitat de dansa contemporània. Les dues ballarines han obtingut el guardó per la coreografia Picnic on the moon, que consisteix en una aportació econòmica de mil euros, una residència de creació a l’Estruch i l’estrena de la peça en la programació professional del centre. A més, l’Alexa i la Júlia també es van endur els 300 euros del premi del públic.

D’altra banda, l’estudiant de tercer curs del CSD de l’especialitat de coreografia i interpretació, Elvi Balboa, s’ha endut el premi NunArt Guinardó per la coreografia Am I what?, que consisteix en una residència en aquest espai de creació. La peça, que està interpretada per diversos estudiants del CSD i de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre, es va presentar en el marc de la Nit dels Museus 2019, en la Fundació Mies van der Rohe.

Impuls a artistes emergents

El Certamen Coreogràfic de Sabadell, que es celebra des de l’any 2006, és una iniciativa de l’Associació de Dansa Petit Món i l’Estruch de l’Ajuntament de Sabadell. L’objectiu és donar suport i difondre les creacions de nous talents en l’àmbit de la dansa. A l’edició d’enguany es van presentar 46 propostes, de les quals se’n van seleccionar set com a finalistes per competir en l’acte del 5 d’octubre.

L’Institut del Teatre, que participa com a jurat en el certamen, també atorga un premi que consisteix en una residència a la seu de l’escola  a Vic, el qual va ser per Colectivo sin par, per la peça Efecto Siam.


Continguts relacionats

  • Am I what?, coreografia d'Elvi Balboa

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x