Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre dona suport al I Congrés de les Indisciplines, impulsat des del Campus de les Arts

Comparteix

25.9.2019

I Congrés Indisciplines

El Campus de les Arts, projecte liderat per la Universitat de Barcelona (UB), i que aplega una vintena de centres d’ensenyaments superiors artístics de Catalunya, entre els quals hi ha l’Institut del Teatre, organitza del 28 al 30 de novembre el I Congrés de les Indisciplines. Es tracta d’un congrés internacional que neix amb la voluntat d’explorar els territoris híbrids de la recerca artística basada en la pràctica, amb interès per les dinàmiques de l’acadèmia. Les ponències es duran a terme en dos espais: la seu de la UB i la seu de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC), amb la col·laboració del CoNCA (Consell Nacional de la Cultura i de les Arts).

Durant el congrés es tocaran diferents aspectes relacionats amb la recerca artística, com ara les polítiques acadèmiques, les infraestructures i recursos disponibles o els marcs ontològics i epistemològics basats en la pràctica. També es debatrà sobre metodologies de recerca, transdisciplinarietat o transferència de coneixement, entre altres qüestions.

Inscripcions obertes

El congrés s’adreça especialment a persones investigadores i creadores que vulguin reflexionar sobre les formes creatives sobre la hibridació de processos de recerca en diferents àrees, més enllà dels paradigmes tradicionals. D’aquí que s’hagi recorregut al terme indisciplina, entès com un instrument de provocació que remet a la recerca i a la capacitat de les arts de generar pensament.

Les inscripcions per assistir al congrés, que es poden fer en línia a través d’aquest enllaç, estan obertes fins al 22 de novembre (preu reduït si es formalitzen abans del 31 d’octubre).

El Campus de les Arts, recerca i formació artística

El projecte del Campus de les Arts preveu la transformació de l’antic recinte de Can Ricart, ubicat al districte del 22@ de Barcelona, en un espai per a l’ús conjunt dels diferents ensenyaments artístics superiors a Catalunya. Així, l’objectiu és crear un espai especialitzat en recerca i formació artística amb serveis i activitats per als centres que imparteixin estudis artístics superiors.

La creació del Campus de les Arts està en la línia de les propostes del CoNCA, i compta amb la participació de la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. Està previst que la rehabilitació i adequació de Can Ricart per acollir el Campus de les Arts comenci l’any 2020.

Actualment, a Catalunya hi ha dinou centres d’educació superior dedicats als ensenyaments artístics que sumen un total de 8.000 estudiants. Tots aquests centres están adherits al projecte del Campus de les Arts, entre els quals destaquen, a més de l'Institut del Teatre, la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), centre adscrit a la UB, les escoles Eina i Massana (UAB), Elisava (UPF), ESDi (URL), ERAM (UdG), BAU (UVic-UCC), els estudis d’Arts i Humanitats de la UOC, o l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya (ESCRBCC), l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAP), totes tres de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.


Continguts relacionats

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x