Logo Institut del Teatre

Comença el nou curs acadèmic d’IT Dansa

Comparteix

5.9.2019

Ballarins d'IT Dansa de la temporada 2019-20

Amb l’inici del mes de setembre es posa en marxa a l'Institut del Teatre el curs acadèmic 2019-20. Els primers a incorporar-se a les classes són els ballarins d'IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, que aquesta primera setmana de setembre han iniciat la temporada amb un nou equip format per 16 ballarins i ballarines.

El postgrau, de dos anys de durada, proporciona als graduats en dansa l'oportunitat d'aprendre coreografies de destacats artistes internacionals i presentar-les al circuit teatral europeu.

Cada any es renoven la meitat dels seus membres. Així, la companyia 2019-20 la formen els ballarins de primer curs Beth Andrews, Albert Carol, Marc Comellas, Leonardo Farina, Berta Martí, Julia Razquin, Nora Svendsgard i Úrsula Urgelés, els ballarins de segon curs Ange Clementine, Aleix Labara, Ioar Labat Bernio, Venetia Jia Yee Lim, Alexander López, Jaume Luque, Gaizka Morales i Elisabet Morera, i els estudiants en pràctiques Gloria Garcia i Yamil Ortiz.

La direcció artística és a càrrec de Catherine Allard, mentre que Nora Sitges-Sardà i Mathilde van de Meerendonk són les repetidores.

Gira per Europa i actuacions al Liceu

Les actuacions de la companyia començaran aquest novembre a Bucarest, on actuaran per primer cop, al National Theater Bucharest . A partir del gener i fins el mes de maig es duran a terme una vintena d’actuacions a Europa, concretament a França, Alemanya i Suïssa. A casa nostra també podrem gaudir de les representacions a espais com el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, amb funcions al cicle educatiu El Petit Liceu. IT Dansa també participarà en esdeveniments de divulgació de la dansa contemporània entre els joves a través d’iniciatives com el projecte Dansa Ara, impulsat per l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa al repertori de coreografies de la temporada, IT Dansa interpretarà les peces “The Prom”, de Lorena Nogal,  “Kaash”, d’Akram Khan, “Wad Ras”, de Montse Sánchez i Ramón Baeza, “In Memoriam”, de Sidi Larbi Cherkaoui i “Whim”, d’Alexander Ekman.

Sortides professionals dels ballarins

Una vegada finalitzat el seu període de formació, la majoria dels components d’IT Dansa passen a formar part de destacades companyies europees de dansa. Formacions com Lanònima Imperial, Companyia Metros, Nederlands Dans Theater (Països Baixos), Ballet Víctor Ullate, Verpommer Theater (Alemanya), Göteborg Ballet (Suècia), Carte Blanche - The Norwegian National Company of Contemporari Dance (Noruega), Batsheva Ensemble (Israel), Rambert Ballet (Londres), Ballet Basel (Suïssa), Companhia do Bailado (Portugal), La Veronal (Barcelona) o la Compañía Nacional de Danza (Madrid) tenen exballarins d'IT Dansa entre les seves files.

En el cas dels ballarins que han finalitzat el postgrau aquest juliol, Celia Sandoya, Andrea Martin, Felix Deepen, Francesc Nello i Esther López Navarro, han estat contractats per treballar en les companyies Ballet Theater Basel (Suïssa), la National Dance Company Ballet de Malta, la Hessisches Staatstheater Wiesbaden (Alemanya) o la València Dancing Forward.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x