Logo Institut del Teatre

Màster i Postgrau en Grups i Psicodrama en les especialitats de salut mental i organitzacions i empreses

Comparteix

10.9.2019

Psicodrama

L’Institut del Teatre col·labora un any més amb el Màster i postgrau en Grups i Psicodrama que organitza Grup Formació, acreditat per IL3-Universitat de Barcelona i amb l’aval de l’Asociación Española de Psicodrama (AEP).

Aquesta formació dona resposta a la demanda creixent en serveis de salut mental, tant en la prevenció com en la rehabilitació i en consultes i institucions privades, de psicodrama i experts en grups que incloguin la utilització de metodologies procedents del camp de les arts escèniques i plàstiques.

El Psicodrama va ser creat per Jacobo Levy Moreno l'any 1911. Entre 1921 i 1925 dirigeix una companyia de teatre d'actors amb els quals realitza experiències de teatre improvisat amb la participació del públic. El descobriment de les potencialitats terapèutiques del teatre va desembocar en el desenvolupament posterior del psicodrama.

Les màscares, l'expressió corporal i la dansa, la dramatització i el teatre amb objectes, a partir de la conceptualització de l'objecte intermediari i de l'espai transicional, han estat utilitzats al llarg del darrer segle en l'abordatge psicoterapèutic i socioterapèutic en la infantesa, l'adolescència, l'adultesa i la vellesa, així com en les diferents patologies: neurosis, psicosis, malalties psicosomàtiques i addiccions.

El màster i postgrau ofereix un estudi teòric i entrenament tècnic, en psicoteràpia de grup, en psicodrama i en coordinació de grups, que permeti desenvolupar tasques de prevenció, atenció i rehabilitació als camps de la Salut Mental, la Salut Comunitària i les Organitzacions i les empreses.

S’adreça a graduats, llicenciats o diplomats en estudis vinculats al camp de la salut, la salut mental, l'educació, les arts i l'empresa. Les classes es duran a terme els dimecres, divendres i dissabtes a partir del 18 de setembre, un cop al mes.

El Màster i postgrau en Grups i Psicodrama està dirigit per Raúl Vaimberg, metge psiquiatre, doctor en psicologia per la Universitat de Barcelona, psicodramatista, psicoanalista i director de GRUP, i compta amb els professors de l'Institut del Teatre i col·laboradors Raimon Àvila, Lluis Graells, Andreu Carandell, Monica Lombardo i Antonio-Simón Rodríguez.

Grup Formació ofereix tres ajudes del 40% del cost total del Postgrau en psicoteràpia de grup i Psicodrama, i tres ajudes del 40% del cost total del Màster en Grups i Psicodrama, per alumnes avançats i professorat de l’Institut del Teatre. Ja està oberta la inscripció per accedir al procés de selecció d'aquestes ajudes, Les persones interessades han d'escriure a formacio@grup.com.es  i enviar un Curriculum Vitae, una carta de motivació, i sol·licitar una entrevista amb el director del programa.

Les inscripcions estan obertes fins al 20 de setembre.

Per més informació podeu consultar el flyer (pdf) el programa (pdf) i aquest apartat web


Continguts relacionats

  • Què aporta la formació?

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x