Logo Institut del Teatre

Llegir arts escèniques a l’estiu, tot un entreteniment!

Comparteix

29.7.2019

Lectures d'estiu del personal IT

A l’estiu hi ha temps per a tot, i sobretot, per llegir! Tant si estàs sota l’ombra d’un para-sol a la platja o descansant enmig d’un bosc frondós, aprofita per endinsar-te en un bon llibre, i si és d’arts escèniques, millor!

Des de l’Institut del Teatre t’oferim diferents propostes, totes editades o coeditades per nosaltres, on trobaràs des de textos teatrals contemporanis fins a escrits teòrics o publicacions sobre el món de la dansa.

Dins la col·lecció de textos teatrals «Dramaticles», que coeditem amb l’editorial Comanegra, darrerament hem publicat «Això ja ho he viscut», de J. B Priestley , obra estrenada al juny a la Biblioteca de Catalunya per la Cia. La Perla 29; «Tortugues. La desacceleració de les partícules», de Clàudia Cedó, estrenada l’any 2014 a la Sala Flyhard i que va rebre el Premi Butaca al millor text teatral; «La dansa de la venjança», de Jordi Casanovas, estrenada el mes de febrer a la sala Villarroel, i «Si no t’hagués conegut», de Sergi Belbel.

Si voleu repassar la trajectòria d’artistes reconeguts a casa nostra, junt amb la Diputació de Barcelona, hem publicat el volum «Desordre general. Joan Baixas en el 50 aniversari del Teatre de La Claca», coordinat per Glòria Rognoni i Marina Baixas, que recull els 50 anys de poesia escènica i visual de La Claca; i «Albert Vidal: cos tel·lúric i mitjà videogràfic», de Maria Escobedo Caparrós, que explora la construcció de la visió tel·lúrica de l’art d’Albert Vidal. D’altra banda, en el marc de la col·lecció Converses, hem editat «Rosa Victòria Gras. Dimensió creativa de la llengua», escrit per Albert Tola, volum dedicat a l’escriptora, dramaturga, poeta i pedagoga catalana, qui, a més, va ser professora de l’Institut del Teatre.

En l’àmbit de la dansa, aquest 2019 ha vist la llum «La tècnica de dansa Nikolais/Louis», una nova publicació de la col·lecció materials pedagògics que recull les veus dels dos pedagogs sobre la dansa. També hem publicat «Interpretación para bailarines: Fundamentos teóricos y cien ejercicios prácticos», de Jordi Fàbrega, qui va ser director del Conservatori Superior de Dansa.

Un altre text imprescindible que hem publicat és «L'ofici de dirigir: manual per al teatre», de Katie Mitchell, un manual de direcció teatral de referència als països anglosaxons, coeditat amb Angle editorial.

Una altra lectura interessant per aquest estiu és «Margarita Xirgu. Epistolario», de l’editorial Renacimiento i editat per Manuel Aznar Soler i Francesc Foguet i Boreu, un recull de cartes escrites per la pròpia Xirgu des del 1909 al 1969 amb intel·lectuals com Apel·les Mestres, Miguel de Unamuno, Adrià Gual, Narcís Oller, Benito Pérez-Galdós o Federico García Lorca; i per últim, «Creadores escèniques del segle XXI. Vint anys de Projecte Vaca», de Cristina Serrat, que repassa la història d’aquest grup de dones de l'escena de Catalunya. 

Tota la informació dels nostres llibres la pots consultar al web de publicacions de l’Institut del Teatre. Els volums els pots trobar a les biblioteques de l’Institut del teatre, o comprar-los a la llibreria de la Diputació de Barcelona o a les respectives editorials implicades.

No t’oblidis de posar un llibre a la teva maleta i bones vacances!!


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x