Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre present al Grec 2019 amb «Flam», «AM-27» i «Bruels»

Comparteix

16.7.2019

Roda de premsa de presentació dels espectacles al Grec 2019

Un any més, l’Institut del Teatre torna a estar present en el Grec Festival de Barcelona. En concret, en l’edició d’aquest 2019 hi participa amb tres peces: el muntatge sorgit del projecte pedagògic IT Teatre 2019 «Flam», de Roger Bernat i la companyia FFF; la coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2018 «AM27», de Javier Guerrero, i el projecte guanyador del Premi Adrià Gual de Teatre 2018 «Bruels» de la companyia la Llarga. Les tres propostes han estat presentades en roda de premsa sota el paraigües del Grec Jove, marc que aplega propostes de creació de companyies joves i emergents. 

La directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, ha destacat el paper de l’Institut “com un espai de creació, més enllà del seu paper com a centre de formació”. En aquest sentit, ha agraït la bona feina dels graduats i graduades que protagonitzen els tres espectacles que es veuran al Grec per “l’intent de trencar amb tot el que s’està fent”, un concepte comú en les tres creacions que s’hi presenten. 

«Flam», somriures i llàgrimes

La tercera producció sorgida del projecte pedagògic IT Teatre de l’Institut del Teatre es podrà veure de l’11 al 14 de juliol al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). «Flam» posa les emocions en el punt de mira, i promet ser una proposta escènica emocionant i desballestadora, en la qual Roger Bernat es proposa jugar únicament amb les emocions.

Els graduats d’Interpretació que formen part de l’equip d’IT Teatre 2019 són Marta Borràs, Antoni Mas, Adrià Ardila, Hodei Arrastoa, Alba Duño, Alba Aloy, Mireia Lorente-Picó, José Luís Oliver i Eva Ortega. Alhora, també són part d’IT Teatre el graduat de Direcció i dramatúrgia, Nicolás Jongen i les graduades en l’especialitat d’Escenografia, Adriana Parra i Núria Vila.

«Flam» és una producció de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, amb el Grec Festival de Teatre de Barcelona, el CCCB, el Festival Tercera Setmana de València i Elèctrica Produccions, i amb la col·laboració del Teatre Principal d’Olot, el Teatre Alegria de Terrassa i el Teatre Laboratori de Vic.

IT Teatre és un projecte pedagògic de l’Institut del Teatre orientat a facilitar la inserció dels graduats i graduades de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) en l’àmbit teatral. Entès com el darrer pas pedagògic i el primer contacte amb la realitat de la professió, proporciona als estudiants que han finalitzat la seva formació a l’Institut del Teatre el fet de poder participar en un procés creatiu i de producció complet. El període d’aprenentatge i treball culmina amb l’estrena i representació de la peça artística en el circuit professional. En les dues edicions anteriors els graduats van poder treballar amb Carles Santos i Jordi Oriol i amb el director belga Chokri Ben Chika.

«AM-27», entre la utopia i la distòpia

La coreografia guanyadora del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre 2018 “AM27”, de Javier Guerrero, graduat del Conservatori Superior de Dansa (CSD), es podrà veure al SAT Sant Andreu Teatre, el 14 i 15 de juliol, a les 20 h.

Es tracta d’una una peça coreogràfica que es mou entre els conceptes d'utopia i distòpia. Segons Javier Guerrero, “el motor de la peça és el moviment abstracte”, i la principal emoció que la nodreix és la nostàlgia, tot i que “no apareix de forma clara i directa”. El món que ha inventat Guerrero es situa en un espai indeterminat, a través del qual s’investiguen els mecanismes de la memòria, la repetició i la transformació d’un món en un altre.

Aquest 2019 es durà a terme la cinquena edició del Premi de Dansa que busca potenciar el treball de joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut econòmic a la producció, així com l’exhibició de la peça guanyadora i de les finalistes en contextos professionals. Altres guanyadors del Premi de Dansa han estat: Associació TangenIBenzal per Handle with care (2017), Ariadna Montfort amb Moaré (2016) i Eulàlia Bergadà amb Gold Dust Rush (2015)

 «Bruels», una llegenda popular per parlar dels silencis

Nascuda a Mallorca però arrelada a l'Empordà, la companyia La Llarga mostrarà el muntatge amb què ha guanyat el Premi Adrià Gual 2018 de l'Institut del Teatre a l’Espai Lliure del Teatre Lliure del 26 al 28 de juliol, a les 21 h.

«Bruels», parteix d'una llegenda popular per parlar sobre els silencis i els mots que oblidem. És la proposta d'una companyia que, des que el 2016 es va instal·lar a Catalunya, ha anat incorporant nous llenguatges escènics que van del bufó al contacontes passant pel radioteatre. Segons el seu director, Oriol Morales, la peça explica una història “que alimenta noves maneres d’entendre la creació”.

El Premi Adrià Gual té l’objectiu de donar suport i impulsar la producció i exhibició d'un muntatge d'arts escèniques. El procés per optar a l’edició del 2019, la vuitena, s’inicia aquest mes de juliol. Els graduats que vulguin participar poden enviar les seves sol·licituds de l’1 al 12 de juliol. El projecte guanyador s’endurà 30.213,20€ i la possibilitat que la seva obra s’estreni al Grec Festival 2020.  

Altres companyies premiades en aquests set anys han estat Associació Cultural Criatures per Gentry (2017), Associació Companyia Ignífuga per Utopia (2016), Associació Obskené per Ciutat de Vidre (2015), Associació Artística Propostes Conscients per Només ens vol protegir del cel (2014), Projecte Nissu per la seva proposta Shell (2013) i Associació La Calòrica pel seu projecte La Nau dels Bojos (2012).


Continguts relacionats

  • Flam, tercera producció d'IT Teatre. Fotografia: Rosa Codina
  • Lord M 27 de Javier Guerrero, guanyador del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre, 2018
  • Bruels, Premi Adrià Gual 2018 de l'Institut del Teatre

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x