Logo Institut del Teatre

Acte d'homenatge en record de Jordi Fàbrega

Comparteix

10.6.2019

Homenatge a Jordi Fàbrega

El proper dijous 13 de juny, a les 19 h, el Teatre Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre acollirà un acte d'homenatge a Jordi Fàbrega, qui va ser director del Conservatori Superior de Dansa (CSD) i que ens va deixar el juny de l’any passat de manera inesperada. 

Familiars, amics i companys volen retre homenatge i recordar la seva figura, així com l’acció positiva que va desenvolupar en tots i cada un dels àmbits on va desplegar la seva activitat, en el marc d'un acte que inclourà diversos parlaments i actuacions per part de professorat, alumnes i graduats de les escoles de l’Institut del Teatre.  

L’acte també servirà per presentar el llibre «Interpretación para bailarines» de Jordi Fàbrega, producte de la seva tesis doctoral,coeditat per l'Institut del Teatre i Mahali i amb il·lustracions d’Agustí Ros, qui presentarà el volum. El llibre mostra, a partir de la seva experiència docent, un mètode pedagògic amb exercicis pràctics per dotar el ballarí de les eines necessàries per a la interpretació.

Fàbrega, una vida dedicada a la docència

Jordi Fàbrega i Górriz, doctorat per la Universitat Autònoma de Barcelona amb la tesis «La interpretació en la dansa: una proposta pedagògica per crear vida escènica a través del moviment», estava graduat en Art Dramàtic i titulat en Mim i Pantomina per l’Institut del Teatre.

Professor de l’Institut del Teatre des de 1997, va ocupar diferents càrrecs al Conservatori Superior de Dansa, al Conservatori Professional de Dansa (CPD) i a l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre. També va exercir com a professor d’interpretació d’IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre. A partir del 2013 va esdevenir el director del Conservatori Superior de Dansa.

A més, des del 2010 va formar part de l’equip docent del Màster Universitari d’Estudis Teatrals (MUET), coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona. També va ser coordinador dels «Quaderns de dansa» de la revista Estudis Escènics des del 2007. 

Va fer d’actor i director durant més de 20 anys, i va treballar la interpretació en més de 25 coreografies. En la darrera dècada va publicar diversos articles i pròlegs sobre el món de la dansa i les arts escèniques. L’any 2017 va publicar el llibre «Anna Maleras, passió per la dansa», editat per l’Institut del Teatre i la Diputació de Barcelona. 

També va impulsar projectes com l'anomenat Dansa Solidària i el Premi de Dansa de l’Institut del Teatre

Podeu consultar els detalls de l’acte homenatge en aquest enllaç. Per assistir-hi, cal confirmar l’assistència abans del 12 de juny a teatres.it@institutdelteatre.cat (entrades limitades).


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x