Logo Institut del Teatre

Les microdramatúrgies radiofòniques d’Això és un Drama, al Teatre Romea

Comparteix

2.5.2019

Lectures microdramaturgies al Romea

Aquest dilluns 6 de maig, a les 20h, el Teatre Romea acull per tercer any la lectura de les microdramatúrgies creades originalment per al programa de ràdio Això és un drama, impulsat per l'Institut del Teatre amb la col·laboració d’Icat FM i que s’ha enregistrat cada dijous a la sala d’exposicions del Museu d’Arts Escèniques (MAE) durant aquest any.

És possible recuperar l’interès pel drama radiofònic? En un moment en què els podcasts viuen un moment dolç, la Fundació Romea per a les Arts Escèniques i l’Institut del Teatre es proposen el repte d’explicar una història i uns personatges en menys de 10 minuts de durada a través de la lectura de microdramatúrgies radiofòniques creades i interpretades per alumnes i graduats de l'Institut del Teatre.

En aquesta nova edició, s’ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que s'ha implicat en el projecte amb la voluntat de donar a conèixer la transversalitat dels coneixements tècnics i científics, i la seva aplicació en un àmbit aparentment tan distant com són les arts de l'espectacle.

En aquest sentit, quatre de les vuit microdramatúrgies d’aquesta edició tenen a veure amb la ciència i les han elaborat quatre graduats que ja van participar l’any passat també en el programa. Són Sílvia Navarro, que parla de steam i sostenibilitat; Sadurní Vergés, que aborda el tema de les dones i  la tecnologia; Núria Torres, amb un text sobre ètica i robòtica, i Lucas Ubach, que tracta la intel·ligència artificial. Per elaborar-les, han comptat amb l’assessorament de professors experts de la UPC. Aquestes quatre dramatúrgies les interpreten els actors Sergi Torrecilla, Lara Salvador i Àurea Márquez sota la direcció d’Ester Nadal. 

Les altres quatre microdramatúrgies que es presentaran avui són dels alumnes de Direcció i dramatúrgia de l’ESAD Montse Alcantarilla, Dobrin Plamenov, Nicolàs Queraltó i Andrea Bel. La microdramatúrgia de Montse Alcantarilla està interpretada per Àlex Pujol, Martí Castellarnau, Ariadna Serra, Ariadna Chillida i Juli Ríos. La de Dobrin Plamenov, que compta amb el patrocini de l’AISGE, està dirigida per Chantal Aimée i té com a intèrprets Núria Masip, Mireia Ferre i Albert Miró. Nicolàs Queraltó compta amb les interpretacions de Karin Barbeta i Pere Costa, mentre que la microdramaturgia d’Andrea Bel estarà interpretada per Àlex Pujol i Marc Domingo.

Els alumnes de l'escola Joso de còmic i il.lustració, tornen a col·laborar amb la iniciativa i han elaborat il·lustracions o microcòmics sobre les microdramatúrgies emeses. Altres col·laboradors de la tercera temporada del programa de ràdio «Això és un drama» són l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Aisge, Maresme Brewery, Teatre Lliure, AADPC, APdC, La Bacanal, Premis de la Crítica i Filmin.

L’entrada a l’acte d’avui és gratuïta però cal reservar-la al telèfon 933 181 431, de 10 a 14 h o bé enviar un correu electrònic a info@fundacioromea.cat


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x