Logo Institut del Teatre

Celebrem Sant Jordi amb llibres d'arts escèniques, recomanacions i una festa solidària

Comparteix

23.4.2019

Sant Jordi 2019. Proposta de lectures

Ara que s'acosta Sant Jordi, des de l'Institut del Teatre us proposem celebrar aquesta jornada llegint publicacions relacionades amb les arts escèniques. Dins la producció que editem, destaquem els darrers nou volums publicats des de setembre del 2018 fins a l'actualitat, dedicats a diversos artistes catalans. 

Pel que fa a dramatúrgia catalana contemporània, dins la col·lecció de textos teatrals «Dramaticles», que coeditem amb l’editorial Comanegra, hem publicat tres nous volums: «Si no t’hagués conegut», de Sergi Belbel, que s’ha pogut veure recentment en format de ficció televisiva a TV3; «La dansa de la venjança», de Jordi Casanovas, peça estrenada el mes de febrer a la sala Villarroel; i «Tortugues. La desacceleració de les partícules», de Clàudia Cedó, estrenada l’any 2014 a la Sala Flyhard i que va rebre el Premi Butaca al millor text teatral.

D'altra banda, l’any 2018 vam publicar un nou volum de la col·lecció «Converses». Com el seu propi nom indica, consisteix en una entrevista a artistes i mestres reconeguts que han estat docents de l’Institut del Teatre, amb l’objectiu de posar en relleu i deixar constància del seu llegat. El segon volum de la col·lecció és «Hermann Bonnín. El mètode de saber escoltar», dedicat a l’actor, director d'escena, assagista i gestor cultural.

Juntament amb la Diputació de Barcelona, també hem publicat dos volums que repassen la trajectòria artística de diversos artistes: el primer, «Desordre general. Joan Baixas en el 50 aniversari del Teatre de La Claca», coordinat per Glòria Rognoni i Marina Baixas, recull els 50 anys de poesia escènica i visual de La Claca; i el segon, «Albert Vidal: cos tel·lúric i mitjà videogràfic», de Maria Escobedo Caparrós, explora la construcció de la visió tel·lúrica de l’art d’Albert Vidal. 

Finalment, hem col·laborat en tres volums amb protagonistes femenines: d'una banda, «L'ofici de dirigir», de Katie Mitchell, és un manual de direcció teatral que s’ha convertit en una referència indispensable als països anglosaxons; de l'altra, «Margarita Xirgu. Epistolario», de l’editorial Renacimiento i editat per Manuel Aznar Soler i Francesc Foguet i Boreu, un recull de cartes escrites per la pròpia Xirgu des del 1909 al 1969 amb intel·lectuals com Apel·les Mestres, Miguel de Unamuno, Adrià Gual, Narcís Oller, Benito Pérez-Galdós o Federico García Lorca; i per últim, «Creadores escèniques del segle XXI. Vint anys de Projecte Vaca», de Cristina Serrat, repassa la història d’aquest grup de dones de l'escena de Catalunya. 

Podeu trobar les publicacions de l'Institut del Teatre a la parada de Sant Jordi del 23 d'abril de la llibreria de la Diputació de Barcelona, a la Rambla de Catalunya, o bé adquirir-les a la web de la llibreria de la Diputació, a la web de l'editorial Comanegra o en llibreries. També podeu consultar els volums a la nostra biblioteca.  

Deixa la teva recomanació literària a la biblioteca de l’Institut del Teatre

D’altra banda, la biblioteca de l’Institut del Teatre convida als lectors a deixar opinions, crítiques i recomanacions de lectures per tal de celebrar Sant Jordi. Fins al 18 d’abril, el Museu d'Arts Escèniques (MAE) recollirà recomanacions bibliogràfiques a través d’un mur físic (a la biblioteca) i d’un mur virtual (a les xarxes socials). Amb les participacions recollides es crearà una taula de recomanacions virtual a través de les xarxes del MAE (Facebook, Instagram i Twitter) i una taula física a la biblioteca, de manera que tots puguem participar del dia del llibre.

Passa la tarda de Sant Jordi a Montjuïc

L'Institut del Teatre col·labora un any més amb l'Associació de Comerciants Poble-Sec Paral·lel i el bar Petit Montjuïc en l'organització de la venda solidària de llibres durant la tarda de la  Diada de Sant Jordi que tindrà lloc als Jardins de Fabià Puigserver (c/ Lleida 57). La venda estarà ambientada amb música en viu, activitats infantils i vermut per als adults. Els beneficis es donaran a l'ONG de Poble-Sec Bona Voluntat en acció, per tal que pugui impulsar el seu programa de reforç de la lectura. La iniciativa compta amb el suport de les principals institucions culturals de la muntanya, entre les quals hi ha el Museu d'Arqueologia de Catalunya, el Teatre Lliure, el Mercat de les Flors, la Fundació Joan Miró, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el CaixaForum, el Pavelló Mies Van der Rohe i el Museu Olímpic, així com del Districte de Sants Montjuïc.

 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x