Logo Institut del Teatre

La convivència entre infants i persones sense llar, eix d'un espectacle escolar sorgit d'un projecte becat per l’Institut del Teatre

Comparteix

29.3.2019

Cartell de la peça teatral #DelesHortesEnFemCasaNostra

El projecte “#CultivemLesHortesdeSantBertran”, de l’alumna de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), Núria Planes, reconegut amb una de les beques d’arts escèniques aplicades de l’Institut del Teatre del 2018, arriba aquesta setmana a la recta final. Així, aquest dijous 4 d’abril, a les 15 h, l’alumnat de 5è i 6è de primària del Col·legi Sant Pere Claver del barri de Poble-sec de Barcelona, representarà la peça teatral creada en el marc del projecte.

L’espectacle, sota el títol #DeLesHortesEnFemCasaNostra, aborda la realitat a la que s’enfronten a diari els infants de l’escola i les seves famílies, en compartir l’espai de la plaça de les Hortes de Sant Bertran amb persones sense llar. En aquest sentit, l’obra parla de la convivència, de la inclusió, de la necessitat de comunicació i de com hauria de ser la plaça ideal, on tothom tingui cabuda i pugui gaudir del seu espai amb harmonia. La representació, oberta a tothom, es farà a la mateixa plaça de les Hortes de Sant Bertran.

L’escenificació de la peça teatral forma part de la segona i última fase del projecte. En una primera fase, els alumnes van treballar la problemàtica de la convivència ciutadana a través d’un programa de ràdio fet des del mateix centre escolar. A més, els nens i nenes van crear un rap a partir de l’observació de la realitat de la plaça i van investigar sobre el col·lectiu de les persones sense llar.

Les beques d’arts escèniques aplicades

L’Institut del Teatre atorga cada any dues beques per a projectes d'arts escèniques aplicades per un import màxim de 3.000 € cadascuna a projectes d’arts escèniques aplicades. S’adrecen a estudiants dels darrers cursos i a graduats de les darreres promocions de les escoles superiors de l’Institut del Teatre i s’hi poden presentar projectes que utilitzin les arts escèniques com a mitjà d’intervenció comunitària, educativa o de salut. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x