Logo Institut del Teatre

Presència de graduats i professors als 21 Premis de la Crítica de les Arts Escèniques

Comparteix

27.3.2019

Imatge de la gala de lliurament dels Premis de la Crítica 2018 amb tots els guanyadors

El Teatre Poliorama ha acollit aquest dilluns 25 de març la gala de lliurament dels 21 Premis de la Crítica de les Arts Escèniques, organitzats per Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques.

Una de les peces escèniques triomfadores de la nit ha estat “Una gossa en un descampat”, de la dramaturga Clàudia Cedó. En aquest sentit, l’Institut del Teatre junt amb l’editorial Comanegra, hem publicat el seu text “Tortugues. La desacceleració de les partícules” dins la col·lecció Dramaticles. El muntatge va obtenir els guardons al Text (Clàudia Cedó) i a l’Actriu, exaequo per a Vicky Luengo i la graduada d’interpretació de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) Maria Rodríguez, les dues intèrprets d’un sol personatge, una jove mare que poc abans del part s’enfronta a la inevitable mort del seu fill.

“Els Jocs Florals de Canprosa”, que s’ha pogut veure aquesta temporada al TNC, ha estat unn altre dels muntatges teatrals més premiats. El graduat en direcció i dramatúrgia per l’ESAD Jordi Prat i Coll ha rebut el premi a la millor direcció mentre que la professora d’escenografia de l’ESAD Montse Amenós ha estat guardonada en la categoria de millor vestuari.

L’actriu graduada d’interpretació per l’ESAD Júia Truyol també ha guanyat un premi com a millor actriu de repartiment per “El temps que estiguem junts”.

En l’apartat de dansa, el graduat del Conservatori Professional de Dansa (CPD) Pol Jiménez ha rebut el premi a millor ballarí per l’espectacle “La Oscilante”, amb direcció del professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Juan Carlos Lérida.

D’altra banda, la també graduada del CPD Núria Guiu ha estat guardonada per l’espectacle “Likes” en l’apartat de solo.

Els Premis de la Crítica donen el tret de sortida al Dia Mundial del Teatre, que se celebra aquest dimecres 27 de març.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x