Logo Institut del Teatre

Escalfem motors per a la Quadriennal de Praga 2019

Comparteix

25.3.2019

Alumnes de l'ESAD que participaran en la instal·lació d'Estudiants de la PQ 19

Una part de l'equip responsable de la intervenció que representarà l'Institut del Teatre a la Quadriennal d’Escenografia de Praga 2019, que se celebrarà del 6 al 16 de juny, ha estat quatre dies a la capital txeca per dur a terme una part de la feina de documentació que requereix la instal·lació que estan preparant.

En concret, entre el 19 i el 22 de març, van viatjar fins a Praga els estudiants de l’ESAD Sergi Cerdan i Lluc Ubach, junt amb la professora d’Escenografia, Marta Rafa. Allà van tenir l’oportunitat d’entrevistar algunes dones que col·laboraran en la instal·lació que presentaran a la secció d’Estudiants, sota el nom «Theáomai». Les dones a les quals van entrevistar es caracteritzen per tenir un llarg recorregut vital en relació a l’art, i tindran un paper important en la seva proposta de creació. La realització de les entrevistes va ser possible gràcies a l’ajuda de l'escenògrafa Romana Redlova i, a les alumnes d'escenografia que van estudiar a l’Institut del Teatre en els darrers cursos a través del programa Erasmus, Debora Stysová i Anezka Straková.

Novena edició amb participació catalana

En la que serà la catorzena edició de la PQ, i la novena amb participació catalana, l’Institut del Teatre aportarà dues instal·lacions, una performance i una conferència. «Theáomai» és el nom de la instal·lació que es podrà veure en el marc de la secció d’Estudiants, mentre que l’altra instal·lació, anomenada «Prospective Actions (Catalunya 2014-2018)», s’inclou en la secció de Països i regions. En la secció PQ Talks, hi intervindran com a conferenciants la directora de l’Institut del Teatre, Magda Puyo, així com les professores i escenògrafes de l’ESAD, Bibiana Puigdefàbregas i Marta Rafa, junt amb Joan Maria Minguet, en la conferència  titulada «Catalonia. Art and democracy». Alhora, la performance «Quan les parets parlen», es podrà veure en el marc de la secció PQ Studio.

L’Institut del Teatre participa des de l’any 1987 a la Quadriennal de Praga, plataforma internacional de trobada i intercanvi entre professionals, estudiants, escoles, arquitectes, pedagogs, investigadors i públic interessat en el món del disseny escenogràfic en el sentit més ampli de la paraula. En el marc de la Quadriennal se celebren una àmplia varietat d’activitats com exposicions, simposis, residències i esdeveniments educatius.


Continguts relacionats

  • Un moment de les entrevistes de documentació dels alumnes a Praga

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x