Logo Institut del Teatre

L'ESAD i la UPC col·laboren en la creació d’una peça escènica

Comparteix

25.3.2019

The sticking place, col·laboració pilot entre l'ESAD i la UPC_ Fotografia: Felipe Mena

Alumnes i professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han treballat plegats en la creació d’una peça escènica concebuda en el marc de l’assignatura pràctica de teatre físic dels alumnes de quart de l’ESAD. La col·laboració de les dues entitats s’ha concebut com una prova pilot per a futures sinèrgies. En aquest sentit, al gener de 2020 està previst començar a l’Institut del Teatre el Postgrau Escenificació i Tecnologia Digital, una nova formació a través de la qual la col·laboració amb la UPC es farà efectiva en diversos àmbits, com seminaris i laboratoris. Tot, amb l’objectiu que art i ciència experimentin plegades per retroalimentar-se i propiciar equips pluridisciplinaris.

La peça de creació que fa fet possible el projecte de col·laboració entre l’ESAD i la UPC és «The sticking place», dirigida per la professora de l’ESAD, Núria Legarda, la qual es va representar els dies 21 i 22 de març a l’espai Scanner de l’Institut del Teatre. Legarda va plantejar la necessitat de treballar amb la boira com a factor d’experimentació escènic. Així, durant mesos s’ha treballat per assolir el resultat final on aquest element físic adquirís qualitats expressives, tenint en compte les finalitats comunicacionals finals de la proposta escènica, i experimentant amb les possibilitats de control de la generació i expansió del fum.

Per part de la UPC, han col·laborat en la iniciativa el docent i investigador d’enginyeria electrònica, Ramon Bragós, i els estudiants Clara Rendé i Tindari Sgró, que han elaborat els seus treballs finals del Màster en Enginyeria de la Telecomunicació i de Grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de la Telecomunicació, respectivament. Elisabet Castells, directora del Postgrau Escenificació i Tecnologia Digital, també ha format part de l’equip per incentivar i acompanyar aquesta primera col·laboració.

Treball transversal

Una de les principals apostes de les escoles superiors de l’Institut del Teatre i d’IT Estudis de Postgrau i Màster és el treball transversal entre disciplines i alumnes de les diferents escoles i institucions. En aquest sentit, en l’experiència s’han implicat també alumnes de l’especialitat d’Escenografia de l’ESAD, i alumnes del Conservatori Superior de Dansa (CSD).

Així doncs, els estudiants d’interpretació, Josep Casanova González, Andrea Marinel·lo Lamiel i Laia Merino Olmo han comptat amb la implicació de les estudiants del projecte final de carrera d’Escenografia, Patricia Arbizu i Alejandra Lorenzo, que han participat en el disseny de l’espai escènic, el vestuari i la il·luminació. Alhora, l’alumna de direcció i dramatúrgia, Ona Sallas Batlle, ha participat com a assistent de direcció en pràctiques. D’altra banda, també s’ha comptat amb la complicitat dels estudiants del CSD, Emilia Arias García, Candela Capitán López, Hilario Montoro Garcia i Maria Ollé Herce.


Continguts relacionats

  • The sticking place
  • The sticking place

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x