Logo Institut del Teatre

Comença la tercera temporada d’«Això és un drama» el programa de ràdio d’arts escèniques de l’Institut del Teatre

Comparteix

4.3.2019

Això és un Drama. 3a temporada

S'inicia una nova col·laboració amb iCat fm i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). El programa el presentarà Txell Bonet i es vincularà la ciència amb les arts escèniques. 

Aquest dijous 7 de març, a les 18.30 h, s’inicia la tercera temporada d’«Això és un drama», un programa de ràdio dedicat a les arts escèniques que s’emetrà fins al 2 de maig setmanalment des de l’Institut del Teatre.

La principal novetat d’aquest any és la col·laboració amb iCat fm. Així, el programa serà presentat i conduït per la periodista Txell Bonet i es podran escoltar els podcats des de la web de l’emissora. També comptarà amb la complicitat del programa de teatre de la mateixa emissora «Entre Caixes», conduït per Carme Canet i Pep Vila, que s'emet els dilluns a la nit.

«Això és un drama» tindrà convidats de renom, com per exemple les actrius Àurea Màrquez, Maria Ulldemolins i l’actor Sergi Torrecilla, o els directors i dramaturgs Raimon Molins, Ester Nadal, Martí Torras, David Selvas, Jordi Prat i Coll o Cristina Clemente. Com en edicions anteriors, hi haurà música en directe i es clourà cada programa amb una recomanació de lectures relacionades amb el contingut del dia.

El programa també ofererià la secció de microdramatúrgies, on s’interpretaran les lectures dramatitzades escrites per estudiants i graduats en direcció i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) de l’Institut del Teatre. A més, el dilluns 6 de maig s’oferirà, amb la col·laboració de la Fundació Romea, una funció especial al Teatre Romea amb totes les microdramatúrgies emeses al programa.

Ciència i arts escèniques

Una altra de les novetats d’aquest any és que els continguts d’arts escèniques es vincularan amb temes científics. Per això, es compta amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), que s'ha implicat en el projecte amb la voluntat de donar a conèixer la transversalitat dels coneixements tècnics i científics, i la seva aplicació en un àmbit aparentment tan distant com són les arts de l'espectacle.

En aquest sentit, quatre de les microdramatúrgies d’aquesta edició tindran a veure amb la ciència i les han elaborat quatre graduats que van participar l’any passat també en el programa. Són Sílvia Navarro, que parlarà de steam i sostenibilitat; Sadurní Vergés, que abordarà el tema de les dones i  la tecnologia; Núria Torres, amb un text sobre ètica i robòtica, i Lucas Ubach, que tractarà la intel.ligència artificial.

Tots ells han comptat amb l’assessorament de professors experts de la UPC en aquests temes, que també participaran en el programa. Així, per ètica i robòtica, s’ha comptat amb l’assessorament de Raul Benítez, investigador i professor de l'Escola d'Enginyeria de Barcelona Est (EEBE); en intel·ligència artificial, amb Cecilio Angulo, professor i investigador de la UPC, i en la temàtica dona-enginyera-vocacions STEAM, han participat dos investigadores referents: Paz Morillo, que actualment impulsa el projecte 'Una enginyeria a cada escola', i la professora i investigadora Núria Salán, que forma part del grup de treball IndústriaMésDona per atraure el talent femení cap al sector industrial.

D’altra banda, el programa del 25 d’abril es farà des de la seu de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). 

L’art de dirigir, al primer programa de la temporada

La primera emissió del programa, aquest dijous 7 de març, comptarà amb la presència de la dramaturga i directora Carlota Subirós per parlar del llibre  «L'ofici de dirigir: manual per al teatre», de Katie Mitchell, un manual de direcció teatral que s'ha convertit en una referència indispensable als països anglosaxons. Carlota Subirós l'ha traduït al català i ha escrit el pròleg de la publicació, editada per l'Institut del Teatre i Angle editorial. També es durà a terme una taula rodona amb els directors i dramaturgs Raimon Molins, Jordi Prat i Coll i David Selvas.

D'altra banda, els alumnes de l'escola Joso de còmic i il.lustració, tornen a col·laborar amb la iniciativa i elaboraran il·lustracions o microcòmics sobre les microdramatúrgies emeses. Altres col·laboradors de la tercera temporada del programa són l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), Aisge, Maresme Brewery, Teatre Lliure, AADPC, APdC, La Bacanal, Premis de la Crítica i Filmin.

«Això és un drama», es farà cada dijous des de la sala d’exposicions del Museu de les Arts Escèniques (MAE) de l’Institut del Teatre, de 18.30 a 20 h. Totes les emissions estan obertes al públic, que hi pot assistir com a oient.

El programa posa a disposició del públic la possibilitat de participar també realitzant alguna pregunta als convidats. Per això, cal omplir aquest formulari per poder estar a la FILA ZERO indicant quin dia es vol assistir. 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x