Logo Institut del Teatre

IT Dansa a la Quinzena metropolitana de dansa

Comparteix

24.3.2019

IT Dansa a la Quinzena Metropolitana de Dansa 2019

L’Institut del Teatre participa a la 2a edició de la Quinzena metropolitana de dansa, que es celebra del 13 al 31 de març a 9 municipis de l’Àrea Metropolitana.

Es tracta d’un certamen que inclou més d’un centenar d’espectacles relacionats amb la dansa i el moviment en diversos espais de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet i que, enguany, incorpora El Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Viladecans.

IT Dansa, la jove companyia de dansa de l’Institut del Teatre, participa a la Quinzena amb dues coreografies estrenades al Grec 2018, “Kaash”, d’Akram Khan –peça que requereix una gran tècnica, rigor, precisió i potència física– i “The Prom”, de Lorena Nogal, creació molt teatral que parla de les incerteses de la joventut amb pinzellades d’humor, enyorança i fragilitat.

El programa inclou també “In Memoriam”, de Sidi Larbi Cherkaoui, coreografia que juga amb les carícies i els cops per mostrar la polaritat entre la tendresa (atracció) i l’agressió (repulsió) vers les dones; i “Whim”, d’Alexander Ekman, una peça vital i sorprenent que mostra el caos de la societat moderna.

L’actuació d’IT Dansa serà al Teatre Sagarra de Santa Coloma de Gramenet el dissabte 30 de març a les 21h. L’entrada és gratuïta i serà un dels espectacles que tancarà la Quinzena de la Dansa.

Apropar la dansa al públic metropolità

La programació de la Quinzena inclou tant peces de gran qualitat amb artistes de renom com propostes de ballarins emergents, així com espectacles familiars per engrescar els més petits.

L’objectiu de Quinzena és apropar al públic la dansa i reforçar el paper de l’àrea metropolitana com espai cultural. Per això, els espectacles es podran veure tant a diferents teatres i sales metropolitans com al carrer o al metro amb l’objectiu d’adreçar-se al màxim número d’espectadors. En aquest sentit, l’espectacle inaugural d’aquesta segona edició es durà a terme el dimecres 13 de març al carrer, a la Plaça de la Catedral de Barcelona, amb l’espectacle “Block”, una poderosa fusió de dansa i circ sorgit de la col·laboració de dues companyies britàniques: Motionhouse i NoFit State.

La Quinzena és una iniciativa conjunta dels ajuntaments de Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L'Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet, El Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès i Viladecans. Entre els molts espais on es faran les funcions hi ha el Mercat de les Flors, La Caldera, la Sala Hiroshima, La Seca-Espai Brossa, el SAT o la Sala Apolo de Barcelona, així com el Teatre Zorrilla de Badalona, el Teatre Joventut de L’Hospitalet, el Teatre Sagarra de Santa Coloma o la Sala Teatre Ramon Romagosa de Cornellà.

Presència de graduats i professors de l’Institut

Al marge de l’actuació d’IT Dansa, diversos graduats i professors de l’Institut del Teatre participen en alguns dels espectacles previstos. És el cas de la graduada Paloma Muñoz amb la peça “La Piel Vacía”, finalista del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre, el graduat Pol Jiménez i el professor Andrés Corchero amb la peça “La tacones” de la cia Cronexiones, “Conseqüències” de la Cia de graduats Moveo, amb direcció del professor Stéphane Lévy, la professora Constanza Brncic amb “What is the world” i la graduada Núria Guiu amb “Likes”.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x