Logo Institut del Teatre

L’alumnat de 2n d’ESO del CPD participa al Beit Project

Comparteix

11.2.2019

Beit Project

L’alumnat de 2n d’ESO de l’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic/ Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) participa aquest mes de febrer al Beit Project, un projecte europeu i mediterrani sobre la convivència que combina el patrimoni històric i la lluita contra el racisme, l’exclusió social i la discriminació. 

Juntament amb l’alumnat de 2n d’ESO de l’IES Les Corts, els alumnes, dividits en dos grups, descobriran i interpretaran els espais urbans del barri barceloní de les Corts. Utilitzant l’entorn urbà, el patrimoni i la història del lloc com a font de qüestionament, els participants treballaran en la relació amb l’Altre en la nostra societat. 

L’originalitat i la innovació del Beit Project consisteix en la construcció, per part dels participants, d’una “escola efímera i nòmada” a l’espai urbà. Aquesta escola efímera es materialitza en unes construccions lleugeres de fusta que muntaran els estudiants per parelles. Els alumnes del CPD i els de l’IES Les Corts, que no es coneixen entre ells, hauran d’edificar junts el seu espai de treball. Aquests mòduls donen lloc a una col·laboració immediata entre els participants, a més de provocar el seu interès i el dels transeünts a través del diàleg, l’intercanvi i la col·laboració. Des del principi es busca la complicitat i la intimitat entre els alumnes perquè s’impliquin en el diàleg necessari per dur a terme tot el procés. 

Els joves participants també realitzaran un reportatge de vídeo en el qual entrevistaran els veïns, de manera que tindran un rastre material i durable de l’experiència. Al final de tot el projecte, l’alumnat presentarà els seus treballs audiovisuals en un acte on assistiran tots els participants d’aquesta edició, el veïnat del barri on s’ha realitzat el projecte i personalitats locals del món de l’educació i del patrimoni. 

Aquest és el segon cop que l’EESA/CPD participa en aquest projecte. Les activitats es duran a terme dos dijous, el 21 i 28 de febrer, i dos divendres el 15 i 22 de febrer. 

El Beit Project

La diversitat és el cor d’aquest projecte, que aplega escoles i joves de contextos culturals, socioeconòmics o religiosos diferents. El treball en comú d’aquests joves i la pedagogia de les activitats els ajuda a obrir-se a l’altre i fa que la diferència, massa sovint percebuda com un obstacle, es converteixi en un avantatge. Des del seu naixement el 2011, el Beit Projecte s’ha dut a terme a diferents ciutats: París, Barcelona, Roma, Brussel·les, Londres, Lodz, Berlín, Tànger, Sofia, Marsella, Skopje, Sant Boi de Llobregat i Niça.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x