Logo Institut del Teatre

Tot Dansa i Dansa ara: portem la dansa a les escoles de Barcelona

Comparteix

11.2.2019

Tot Dansa

Aquest mes de febrer l’Institut del Teatre rebrà la visita d’alumnes de primària i batxillerat de diferents escoles i instituts de Barcelona que venen a descobrir el poder de la dansa. Són els participants de Dansa Ara i Tot Dansa, dos projectes educatius impulsats per l’Ajuntament de Barcelona que s’adrecen als estudiants de primària i de batxillerat, respectivament.

En concret, Dansa Ara, iniciat l’any 1993, vol promocionar l’aprenentatge de les habilitats rítmiques i artístiques dels infants mitjançant la dansa contemporània. El projecte consta d’una fase d’aprenentatge d’un repertori de danses amb el professorat al centre educatiu i posteriorment  els alumnes participen a una jornada de dansa al Palau Sant Jordi, el 2 d’abril, ballant les diferents coreografies que han estat aprenent.

Dins d’aquest projecte, més d'un miler de nens i nenes d’una trentena d’escoles amb un centenar de professors visitaran el 13 i 14 de febrer al matí el Teatre Ovidi de l’Institut del Teatre per veure ballar els alumnes del Conservatori Professional de Dansa (CPD) i IT Dansa.

El Conservatori Professional de Dansa (CPD) participa presentant cada dia un programa diferent d’uns 15 minuts. El 13 de febrer els alumnes de primer i segon curs de les tres especialitats de dansa clàssica, contemporània i espanyola, proposaran uns extractes de les classes treballats amb els seus professors. El  14 de febrer oferiran tres peces creades per ells mateixos a través dels anomenats “Tallers Lliures”: “Primer con tacto”, “Sacai”, “Arkhé”, cada una d’una especialitat de dansa diferent.

Les actuacions finalitzaran amb les peces “The Prom”, de Lorena Nogal i “Kaash”, d’Akram Khan interpretades per IT Dansa.

El 19 de febrer a la tarda, el Teatre Ovidi rebrà la visita dels centres participants al projecte Tot Dansa, creat fa més de 18 anys amb l’objectiu de donar a conèixer al públic jove codis i pràctiques del llenguatge del moviment i la dansa contemporània des del seu propi centre formatiu i a través del seu professorat.

Aquest projecte, que compta amb la col·laboració del Mercat de les Flors, l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona (IMED) i l’Institut del Teatre, també té una primera fase on una quinzena de professors dels 6 centres participants ensenyen la coreografia creada per Sònia Gómez, graduada del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre el 1997, a prop de 160 alumnes, i posteriorment es mostra el resultat final en una gala el 6 de juny al Mercat de les Flors.

Sònia Gómez comptarà amb l’ajuda de professors i alumnes de l’especialitat de pedagogia de la dansa del Conservatori Superior de Dansa (CSD) de l’Institut del Teatre per ensenyar la peça als professors.

El 19 de febrer, els alumnes podran gaudir de les actuacions de la Jove Companyia de l'Institut del Teatre IT Dansa que oferirà quatre coreografies: “The Prom” de Lorena Nogal, "In Memoriam" de Sidi Larbi Cherkaoui, "Whim" d’Alexander Ekman i “Kaash” d’Akram Khan.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x