Logo Institut del Teatre

En marxa els projectes de les beques d’arts escèniques aplicades 2018

Comparteix

28.1.2019

Els 2 projectes de les beques d'arts escèniques aplicades 2018

#Cultivem Les Hortes de Sant Bertran”, de l’alumna de l’ESAD Núria Planes, i “Danza y Parkinson” de l’alumna del CSD Irene García, són els dos projectes que van obtenir la beca d’arts escèniques aplicades 2018 de l’Institut del Teatre i s'estan desenvolupant amb gran interès per part dels col·lectius implicats.

A “#Cultivem Les Hortes de Sant Bertran”, mitjançant un programa de ràdio s’ha acostat la problemàtica de les persones sense llar al  Col·legi Sant Pere Claver del barri de Poble Sec de Barcelona. Aquest projecte va néixer arrel d’un problema de convivència sorgit als Jardins d´Hortes de Sant Bertran. En una primera fase s’ha dut a terme un taller de ràdio amb els alumnes per fer una investigació sobre el tema i, en la segona, els alumnes creen una peça teatral que es podrà veure al final del curs.

A “Danza y Parkinson” es col·labora amb  l'Associació Catalana per al Parkinsonper poder  treballar, a través de la dansa i d’una manera lúdica, funcions motores com la mobilitat fina, la coordinació de moviments o l'equilibri. Aquest projecte també facilita, de manera espontània, que cadascú trobi la seva pròpia manera d'expressar-se.

Són dos projectes força diferents però que tenen en comú la pràctica artística com a element de reflexió, de coneixement i foment de la creativitat tan individual com grupal.

Les beques d’arts escèniques aplicades

L’Institut del Teatre atorga cada any dues beques per un import màxim de 3.000,00€ cadascuna a projectes d’arts escèniques aplicades.

S’adrecen a estudiants dels darrers cursos i a graduats de les darreres promocions de les escoles superiors de l’Institut del Teatre i s’hi poden presentar projectes que utilitzin les arts escèniques com a mitjà d’intervenció comunitària, educativa o de salut.

La propera convocatòria de les beques es donarà a conèixer al mes de març.

Trobareu més informació en aquest apartat de la web


Continguts relacionats

  • #Cultivem Les Hortes de Sant Bertran
  • Danza y Parkinson

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x