Logo Institut del Teatre

Simulacre de proves d’accés al Conservatori Professional de Dansa (CPD)

Comparteix

18.1.2019

Foto: Anna Fàbrega

Aquest mes de gener s’obre el període d’inscripcions per diverses sessions gratuïtes adreçades a alumnes interessats en aprofundir en els estudis de dansa o que vulguin presentar-se a les proves d’accés de l’EESA/CPD de l'Institut del Teatre.

Aquestes sessions són la segona fase del projecte Dansa en Xarxa, un programa que pretén afavorir la comunicació i la interrelació entre el Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) de l’Institut del Teatre i les escoles de dansa del país.

Les sessions es duran a terme els dissabtes 16 i 23 de febrer i 9 de març. Cada sessió es dedicarà a una de les especialitats que s’imparteixen al Conservatori Professional de Dansa: clàssica, contemporània i espanyola, i es farà un simulacre de prova del nivell d’entrada a 1r, 2n i 3r curs de l’especialitat triada de forma totalment gratuïta.

Els docents que acompanyin els alumnes podran visualitzar les classes, i podran gaudir d'un espai de diàleg amb els/les docents del Conservatori que fan d’observadors/es de la classe treballada.

Aquestes classes pretenen ser un ajut i orientar els alumnes i els seus mestres sobre el nivell dels ballarins, així com sobre l'especialitat que els interessa, però en cap cas tenen valor com a prova d’accés.

Per participar cal inscriure's prèviament. El límit d'inscripció per a cada especialitat es tancarà el dijous anterior a la realització de la classe.

Per més informació i inscripcions a la segona fase de Dansa en Xarxa consulta l'apartat web

Més de 400 alumnes a les masterclass de Dansa en Xarxa

La primera fase del programa es va realizar entre els mesos d’octubre i novembre i va consistir en sis masterclass de les tres especialitats de dansa adreçades als alumnes a partir de 7-8 anys de les escoles de dansa d'arreu de Catalunya.

Les masterclass es van fer a Girona, Lleida, Tarragona i Barcelona i van participar-hi més de 400 alumnes de 41 escoles de dansa de Catalunya.  

L'objectiu d'aquestes sessions, que també són gratuïtes, és difondre els ensenyaments professionals de dansa de l'Institut del Teatre (l'escola integrada de secundària i batxillerat amb el grau professional de dansa), així com els estudis superiors que s'imparteixen al centre i les sortides professionals que poden tenir els estudiants.

Un centenar de docents d’escoles de dansa inscrits a la formació 

L’altra pota d’aquest programa és la formació i sorgeix de la demanda de diverses escoles de posar en comú les eines pedagògiques que ens ajuden a enfocar la docència de la dansa.

Aquesta formació es duu a terme de novembre a febrer en sis sessions en diferents nivells en dissabtes: tres hores de formació, dues amb alumnes i els seus docents, i la tercera dedicada al diàleg i consultes només amb els docents.

Actualment ja s’han dut a terme la meitat de les sessions i enguany hi participen un centenar d'inscrits entre infants i docents de les escoles. El curs té un cost econòmic de 150 € per als participants + 17 € d’assegurança, tant per als docents com per als alumnes que hi assisteixin.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x