Logo Institut del Teatre

Presentem dos volums de dramatúrgia catalana contemporània traduïda al castellà

Comparteix

15.1.2019

Dramaturgia catalana

El proper dimecres 23 de gener, a les 18 h, presentem a l’Institut Ramon Llull l’antologia «Dramatúrgia catalana contemporània», dos volums coeditats amb l’editorial mexicana Paso de Gato, on es recullen una vintena de textos d’autors catalans publicats entre el 2004 i l’actualitat traduïts al castellà.

Cada volum recull deu textos, el primer volum inclou obres publicades entre l’any 2004 i el 2012, mentre que en el segon hi figuren textos escrits entre el 2012 i l’actualitat.

Els autors que integren l’antologia han estat seleccionats per una comissió d’experts a proposta de l’Institut del Teatre. Cada autor ha escollit el text de la seva producció que ha considerat més adient per incloure a la publicació. Les traduccions han anat a càrrec de l’Institut Ramon Llull, i en alguns casos ha estat el propi autor l’encarregat de fer la versió en castellà.

Les obres es presenten en ordre alfabètic de l’autor. El primer volum compta amb les obres Zoom, de Carles Batlle; Bardammour o morir sonriendo a la luna. Capítulo 2, d’Albert Boronat; Litus, de Marta Buchaca; Las mejores ocasiones, de Jordi Casanovas; Consejo de familia, de Cristina Clemente; Smiley: Una historia de amor, de Guillem Clua; Niebla, de Lluïsa Cunillé; Tra(d)iciones, de Beth Escudé; La pols (Cenizas), de Llàtzer Garcia i Tiempo real, d’Albert Mestres.

El segon, inclou les obres Cúbito, de Josep Maria Miró; Jugadores, de Pau Miró; Las meriendas de Ulises (Cuento teatral), d’Enric Nolla Gual; El buen padre, de David Plana; Infamia, de Pere Riera; Copi y Ocaña, en el purgatorio, de Marc Rosich; Eva y Adela en las afueras, de Mercè Sarrias; Boys don't cry, de Victoria Szpunberg; No hables con extraños, de Helena Tornero i Feísima enfermedad y muy triste muerte de la reina Isabel I, de Joan Yago.

A l’acte hi intervindran les directores de l’Institut Ramon Llull i l’Institut del Teatre, Iolanda Batallé i Magda Puyo; el responsable de Serveis Culturals de l’Institut del Teatre, Carles Batlle; l’autor del pròleg, Esteve Miralles, i el dramaturg Josep Maria Miró, en representació dels autors de l’antologia. També hi assistiran els autors Beth Escudé, Llàtzer Garcia, Cristina Clemente, Mercè Sarrias, Helena Tornero, Marta Buchaca, David Plana, Albert Boronat, Joan Yago i Marc Rossich.

«Dramaturgia catalana contemporánea: Antología, en dos volúmenes», s’integra dins la sèrie d’antologies teatrals de diversos països que ha publicat Paso de Gato.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x