Logo Institut del Teatre

Alumnes de l’EESA/CPD participen en un taller de garrotins amb el glosador Carles Belda

Comparteix

18.12.2018

Taller de glosa amb Carles Belda

Els alumnes de 1r d’ESO de l’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) han participat aquest dilluns 17 de gener en un taller de glosa, centrat en els garrotins, que ha impartit el glosador i acordionista, Carles Belda. El taller s’emmarca dins del projecte transversal de cant improvisat que vincula les assignatures de català, castellà i l'assignatura de flamenc del Departament de Dansa Espanyola.

L’objectiu del taller ha estat donar a conèixer als alumnes l’art de la glosa, i especialment dels garrotins, i alhora, treballar competències bàsiques de l’àmbit lingüístic i social. De fet, aquest és un projecte transversal que es treballa a l’escola des de fa uns cursos. Els alumnes han finalitzat el taller creant els seus propis garrotins, cançons que s’improvisen a mesura que es va cantant.

L'acordionista Carles Belda (Sabadell, 1972) ha format part de diversos grups (Pomada, Ensaladilla So Insistent, Mesclat, El Belda i el Conjunt Badabadoc, etc.) i ha col·laborat amb molts altres (Obrint Pas, Joan Garriga, Marc Serrats, Orxata, Xerramequ Tiquis Miquis, Germà Negre, etc.). L'any 2016, ell i Carles Sanjosé, van publicar Càntut, un disc reconegut per públic i crítica en què fan una revisió d'una mà de cançons de transmissió oral. Com a acordionista també ha publicat diversos discos en solitari (24 rumbes per a diatònic, Manxa enrere...). A més, és un dels responsables que la glosa hagi revifat els últims anys i ha impartit tallers de cançó improvisada arreu el territori.


Continguts relacionats

  • Carles Belda, glosador i acordionista
  • Els alumnes han fet un taller pràctic de garrotins amb Carles Belda

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x