Logo Institut del Teatre

Aquest Nadal regala llibres d’arts escèniques

Comparteix

20.12.2018

Publicacions de l'Institut del Teatre per regalar al Nadal

Aquest Nadal et proposem que gaudeixis de les arts escèniques d’una manera diferent: llegint publicacions relacionades. Des de l’Institut del Teatre t’oferim 20 propostes diferents, totes editades o coeditades per nosaltres aquest 2018, per poder regalar aquestes festes o demanar als Reis. 

Busques alguna obra per representar o tens curiositat per llegir alguna de les obres representades al teatre? Si la resposta és sí, et recomanem la col·lecció de textos teatrals Dramaticles que coeditem amb l’editorial Comanegra. Aquest 2018 hem publicat tant textos d’autors catalans contemporanis com «Història», de Jan Vilanova, «Llibert», de Gemma Brió o «Un tret al cap», de Pau Miró, com textos d’autors estrangers com l’Antologia dramàtica de Caryl Churchill , la recopilació de Dramatúrgia alemanya contemporània. Teatre jove o «La nostra ciutat», de Thornton Wilder.

Si ets actor o actriu, et proposem la lectura de «Les olors per a la millora de la veu i la locució actoral», de Gemma Reguant, el dotzè volum de la col·lecció «Materials pedagògics» de l’Institut del Teatre on l’actriu i professora de l’ESAD explica com el mètode d’olfacció ofereix avantatges actorals i vocals.

Els directors teatrals no es poden perdre «L'ofici de dirigir: manual per al teatre», de Katie Mitchell, un manual de direcció teatral que s'ha convertit en una referència indispensable als països anglosaxons i que ara publiquem traduït al català coeditat amb Angle editorial.

Els professionals del moviment i la dansa tenen també un nou llibre de referència: «El cuerpo incalculable. William Forsythe, Gerald Siegmund y los diferenciales de la danza». Coeditat amb el Mercat de les Flors i l’editorial Polígrafa, és un nou volum de la col·lecció «Cuerpo de letra» que recopila per primer cop en castellà la producció teòrica d’un dels coreògrafs més significatius de les darreres dècades.

Altres títols que hem publicat en col·laboració amb altres editorials són el clàssic de teatre «El soldat fanfarró», de Plaute, publicat per l’editorial Adesiara, el recull «Dramaturgia catalana contemporánea: Antología I y Antología II», publicat per l’editorial mexicana Paso de Gato i que compta amb traduccions de l'Institut Ramon Llull, i finalment «Creadores Escèniques Segle XXI. Projecte Vaca», de Cristina Serrat, que repassa la trajectòria d’aquest col·lectiu artístic que enguany celebra 20 anys.

L’Institut del Teatre junt amb la Diputació de Barcelona hem publicat tres volums que repassen la trajectòria artística de diversos artistes. D’una banda, «Textos del cos en joc»,  de Gemma Beltran recull 8 dels textos més emblemàtics que ha creat la companyia Dei Furbi, sorgida a l’Institut del Teatre, coincidint amb els seus 15 anys de vida. De l’altra, «Desordre general. Joan Baixas en el 50 aniversari del Teatre de La Claca», de Joan Baixas, Glòria Rognoni i Marina Baixas, repassa la trajectòria d’aquesta històrica companyia fundada per Joan Baixas i Teresa Calafell. En tercer lloc, «Albert Vidal: cos tel·lúric i mitjà videogràfic», de Maria Escobedo Caparrós explora amb testimonis de converses, videografies i imatges de les seves creacions, la construcció del cos tel·lúric de l’artista Albert Vidal.

Aquest any també hem iniciat una nova col·lecció, «Converses», literalment una «conversa» executada i editada per un especialista on es posa en relleu i es deixa constància del llegat pedagògic i de la trajectòria professional de reconeguts artistes i mestres que han impartit docència a l’Institut del Teatre. El primer volum que hem publicat, està dedicat al desaparegut  «Iago Pericot. La llibertat de crear i viure», amb una conversa conduïda per Guillem-Jordi Graells mentre que el segon ha estat «Hermann Bonnín: El mètode de saber escoltar», coordinat per Jordi Coca.

Finalment, el PRAEC, Projecte de Recerca de les Arts Escèniques Catalanes, ha publicat quatre llibres en format digital i amb lliure accés dins el projecte Repertori Teatral Català (PRAEC) que ofereix una àmplia selecció dels millors textos de la literatura dramàtica en llengua catalana de tots els temps. Es tracta de «La vesita», de Joan Ferrandis d’Herèdia, tres textos teatrals de Manuel de Pedrolo i tres de Josep Palau i Fabre.

Tots aquests i molts altres llibres els pots trobar a la nostra web de publicacions, a la llibreria de la Diputació de Barcelona i també els pots demanar en préstec a les nostres biblioteques.

Només ens resta desitjar-te unes bones festes i unes bones lectures nadalenques!!


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x