Logo Institut del Teatre

Quarta edició de la gala del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre

Comparteix

27.11.2018

Gala premi de dansa 2018

El diumenge 9 de desembre, a les 18 h, es presentaran les quatre coreografies finalistes del Premi de Dansa de l’Institut del Teatre 2018 al Mercat de les Flors. La coreografia guanyadora rebrà una dotació econòmica i l'ajut per desenvolupar la proposta, i estrenar-la en la programació del Festival Grec 2019.

Aquesta és la quarta edició d’aquest premi, ideat pel desaparegut director del Conservatori Superior de Dansa (CSD), Jordi Fàbrega, que vol potenciar el treball dels joves creadors i intèrprets, oferint-los un ajut a la producció i a l'exhibició per facilitar així la seva inserció laboral.

Les quatre peces que opten enguany al premi són Get no, d’Irene García; Unitats de Xoc II , de Tuixén Benet; Lord M-27, de Javier Guerrero i The Milk, de Daniel Fernández. Tots ells són graduats o estudiants del Conservatori Superior de Dansa (CSD).

Un cop presentades les quatre coreografies finalistes, i mentre el jurat delibera, es podrà veure un fragment de l’espectacle guanyador del premi l’any passat, Handle with care, de Tangen|Benzal, graduats d’IT Dansa.

Paral·lelament, el SAT Espai Dansat i l'Estruch, Fàbrica de creació de Sabadell, seleccionaran respectivament entre els quatre finalistes dues coreografies per a ser representades al seu teatre i que rebran un ajut per desenvolupar un espectacle de 15 a 25 minuts.

El Premi de Dansa de l’Institut del Teatre està organitzat amb la col·laboració del Grec Festival Barcelona,  Mercat de les FlorsCentre Cultural de TerrassaGraner, Teatre Auditori de Sant CugatSAT Espai DansatLa Caldera Les Corts i l'Associació de Professional de la Dansa de Catalunya APdC, i L'Estruch.

Els 4 finalistes

Irene García

Irene Garcia, finalista premi de dansa

Llicenciada en Dansa Clàssica al Conservatori de Múrcia, actualment combina els estudis de grau de Coreografia i Interpretació a l'Institut del Teatre amb el seu treball com a creadora i intèrpret. El 2016 crea la seva pròpia companyia, La Quebrá, obtenint diversos premis per a joves coreògrafs com el Certamen coreogràfic de Sabadell (2018 i 2016), el 2n Premi del Certamen Coreogràfic de Vic (2016) i el 2n Premi Creajoven Múrcia (2014). També duu a terme el projecte "Cos en moviment. Dansa i Parkinson", becat per l’Observatori Arts Escèniques Aplicades de l'Institut del Teatre (OAEA).

Tuixén Benet

Tuixen Benet, finalista del premi de dansa

Graduada en l’especialitat de Coreografia i Interpretació del Conservatori Superior de Dansa de l’Institut del Teatre, va cocrear i codirigir la companyia Les filles Föllen, junt amb Marguerita Bergamo, amb qui treballaven en espectacles escènics i pel mitjà audiovisual. Actualment està cursant un màster en direcció de cinema al California Institute of the Arts.

 

Javier Guerrero

Javier Guerrero, finalista premi de dansa

Llicenciat en Humanitats a la Universitat d'Extremadura (2006), ha estudiat dansa i composició a l'Escola de Dansa Carmen Senra de Madrid i és graduat en l’especialitat de Coreografia i Interpretació de la dansa al CSD de l'Institut del Teatre (2016).

En els seus treballs investiga la relació del cos amb l'espai i el lloc que aquest habita a través del significat proposat pel mateix espai. Des dels seus inicis les seves peces han rebut diferents premis en certàmens nacionals i internacionals. La seva última creació, "Business World", va guanyar el segon premi en el Certamen de Burgos Nova York, el primer premi en el Certamen de Sabadell i s'ha mostrat en diferents festivals com el Beijing Dance Festival.

Daniel Fernández

Daniel Fernandez. Finalista Premi de Dansa

Daniel Fernández  es gradua en Coreografia i Interpretació  a l’Institut del Teatre el 2016. Es forma a l’Escola de Ballet Eulàlia Blasi i a l’Escola de Teatre Nancy Tuñón. Perfecciona el seu aprenentatge amb diferents professionals de la dansa i al Moviment Research de Nova York. Ha realitzat assistència coreogràfica amb la companyia IT Dansa, sota la direcció artística de Catherine Allard. Actualment col·labora amb el Centre Coreogràfic Nacional de Rilieux-la-pape Lyon, i desenvolupa la seva carrera a Lyon, França.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x