Logo Institut del Teatre

«AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry», la segona producció del projecte IT Teatre, al Teatre Alegria de Terrassa

Comparteix

20.11.2018

AMNÈ(I)S(T)IA, d'IT Teatre. Fotografia: Kurt van der Elst

El dissabte 24 de novembre, a les 20 h, es podrà veure al al Teatre Alegria de Terrassa* de l’Institut del Teatre l’espectacle del projecte pedagògic IT Teatre de l’Institut del Teatre «AMNÈ(I)S(T)IA: Say Sorry». Es tracta de la segona producció d'IT Teatre, dirigida en aquesta ocasió pel reconegut creador belga Chokri Ben Chikha, autor, director, ballarí, intèrpret, investigador en arts escèniques, i actualment director artístic de la Companyia Action Zoo Humain, i col·laborador de Milo Rau en la direcció artística del teatre NT Gent, a Bèlgica.

La gestió tècnica de l’espectacle va a càrrec d’IT Tècnica, un altre projecte professionalitzador  i pedagògic, sorgit de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) de l’Institut del Teatre, i adreçat als titulats d’aquests estudis.

El muntatge fusiona teatre i dansa, i juga amb la televisió i el canal YouTube per parlar del silenci com a eina còmplice de la injustícia. El silenci per no parlar del passat més incòmode, d’etapes com el franquisme i la transició; però també el silenci per evitar parlar de problemes del present, com la immigració o l’islamisme. Al llarg de l’espectacle es desgranen aspectes com el perdó, les segones oportunitats, la reconciliació o l’oblit, i com aquests malmeten la vida familiar i l’amistat de les persones.

La peça es va estrenar a la Sala Beckett de Barcelona el 7 de novembre amb les entrades exhaurides i també s'ha pogut veure a l’Institut del Teatre de Vic el passat 15 de novembre dins el cicle Dijous a l'IT. La setmana que ve, el 30 de novembre, culminarà la seva posada en escena al Teatre de Salt en el marc del Festival Temporada Alta de Girona.

Professionalització dels graduats

L’equip d’IT Teatre d’enguany l’integren nou graduats d’Interpretació i dues graduades de Direcció i dramatúrgia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD), que han treballat des de setembre tant amb Chokri Ben Chikha, com amb la coreògrafa Laura Neyskens.

IT Teatre es va engegar en el curs 2016-2017 com un projecte innovador i de recerca de l'Institut del Teatre, relacionat amb les tècniques i les estètiques més contemporànies, amb l’objectiu de facilitar als graduats i graduades de totes les especialitats de l'ESAD apropar-se a la realitat actual de l'espectacle.

La primera producció d’IT Teatre va ser el muntatge ESQUERDES PARRACS ENDERROCS, a partir de textos de Joan Brossa, sota la direcció de Carles Santos i Jordi Oriol, que es va poder veure el maig de 2017 al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

*L'entrada és gratuïta fins a completar l'aforament però s'ha de recollir a taquilla. Podeu reservar entrada per telèfon a 93 788 74 40 o per correu electrònic a it.terrassa@institutdelteatre.cat 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x