Logo Institut del Teatre

L'Institut acull el simposi d’IF Barcelona ‘Figura i cos. Dramatúrgies de l’objecte figuratiu’

Comparteix

13.11.2018

IF Barcelona 2018

El mes de novembre és sinònim de teatre visual i titelles gràcies a IF Barcelona, una biennal que reuneix una mostra àmplia dels últims desenvolupaments en aquest sector tant d’àmbit nacional com internacional.

En aquesta nova edició, la tercera, el festival vol incidir en l’estudi de la representació figurativa, el Figurentheater, com a modalitat escènica que no deixa de desenvolupar un itinerari propi cada cop més variat i especialitzat.

En aquest sentit, el 15 i 16 de novembre l’Institut del Teatre acollirà el Simposi ‘Figura i cos. Dramatúrgies de l’objecte figuratiu’, una trobada acadèmica dedicada a la figura humana i la seva representació, la seva presència en escena i la seva significació. Hi participaran els ponents Constanza Brncic, Alfons Zarzoso, Roberto Fratini, Anna Ivanova, Joëlle Noguès i Lluís Graells. 

També a l’Institut del Teatre, però del 19 al 23 de novembre es durà a terme el curs ‘Ensenya’m una història’ de l’artista russa Anna Ivanova, una de les grans referències europees del teatre visual, d’objectes i de titelles, directora de nombrosos muntatges en diferents països i professora a Sant Petersburg i a l’escola Turku AZkademy of Arts de Finlàndia.

El Festival IF Barcelona es va inaugurar el divendres 9 de novembre a la Sala Hiroshima amb ‘We Wood’ de Federica Porello, un espectacle que ha estat en residència durant aquests últims dos anys dins l’IF Barcelona, i en col·laboració amb el Centre Odradek, de Toulouse (França). L’espectacle ha estat en cartell fins l’11 de novembre.

IF Barcelona

IF Barcelona reuneix una mostra àmplia dels últims desenvolupaments en els àmbits de les arts escèniques, d’àmbit nacional i internacional, que conformen el sector del teatre visual, d’objectes, ombres i titelles. Una forma artística molt àmplia i dinàmica que es troba en continua renovació i en relació transversal amb diferents disciplines, llenguatges i àmbits de la creació́ actual.

El Festival IF Barcelona s’iniciava l’any 2015 posant l’accent en el les anomenades Figures del desdoblament com a manera de representar l’alteritat. Aquest 2018 no està concebut com un any d’exhibició d’espectacles en diferents espais de la ciutat, com s’ha fet en altres ocasions, però sí es durà a terme un simposi, una formació i un espectacle a més d’una mostra de treballs gràcies a la participació de l’Institut del Teatre, la Sala Hiroshima i el Centre d’Art Santa Mònica.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x