Logo Institut del Teatre

Dia de Catalunya a la Quadriennal d'Escenografia a Praga

Comparteix

18.6.2015

Claudia Schneider

La Quadriennal de Praga 2015, l’exposició internacional d’escenografia més important del món, acull la participació de Catalunya sota l’organització de l’Institut del Teatre.

Per a l'edició d'enguany, que té lloc del 18 al 28 de juny, l’Institut del Teatre ha dissenyat i desenvolupat un projecte consistent en diferents activitats que es presentaran a la mostra i que inclouen la celebració del Dia de Catalunya  el divendres 19 de juny.

Dins la secció dedicada a les exposicions nacionals, l’Institut del Teatre presenta una taula rodona amb els tres artistes representats a l’estand nacional: l’escenògraf, Alfons Flores, el vídeo creador, Franc Aleu, i l’escenògraf i figurinista, Lluc Castells, moderats per l’escenògrafa i professora de l’Institut del Teatre, Montse Amenós.

La taula rodona porta per títol Música, arquitectura, escenografia. Mons sense paraules i reflexionarà amb els tres artistes convidats sobre l’escenografia com a llenguatge, com a dramatúrgia i com a mitjà d’expressió. L’activitat és a les dotze del migdia al palau Clam Gallas de la capital txeca.

Per la tarda tindrà lloc la inauguració oficial de l’estand de Catalunya amb l'actuació de la cantant i performer contemporània, Claudia Schneider. La mezzosoprano, que va servir de model per a l'escenografia de Le grand macabre, interpretarà composicions de Carles Santos i de Mariona Castelar amb lletra de Mª Mercè Marçal, acompanyada per la guitarra de Diego Caicedo. L'actuació és a les sis de la tarda a l'estand de Catalunya al palau Colloredo-Mansfeld.

La participació de Catalunya a la Quadriennal de Praga 2015 es fruit de la col·laboració de l’Institut del Teatre amb l’Institut Ramón Llull, la Universitat Politècnica de Catalunya, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) i l’empresa BAF General de Catalunya.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x