Logo Institut del Teatre

L’Institut del Teatre presenta el llibre del centenari i inaugura l'exposició sobre els fons del MAE

Comparteix

16.6.2015

Presentació llibre centenari i inauguració expo MAE. Foto Judit Contreras

L'Institut del Teatre de la Diputació ha presentat en un acte conjunt el llibre commemoratiu del seu centenari i ha inaugurat una nova exposició sobre els fons del Museu de les Arts Escèniques, el dilluns 15 de juny, a les set de la tarda. La presentació l'han fet el president en funcions de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, el gerent de l'Institut del Teatre i director general en funcions, Jordi Roig, els autors del llibre Guillem-Jordi Graells i Xavier Febrés, i la directora del Museu de les Arts Escèniques, Anna Valls.

El llibre Institut del Teatre. Els primers cent anys: 1913-2013 inclou la reedició del text escrit per Guillem-Jordi Graells arran del 75è aniversari, publicat el desembre de 1990, més la síntesi dels darrers 25 anys a càrrec del periodista i escriptor Xavier Febrés.

Durant la presentació, Salvador Esteve, ha dit que «aquest repàs històric permet copsar la importància de la contribució de l'Institut al país, a la seva cultura i al gran desenvolupament de les arts escèniques als nostres pobles i ciutats». Per la seva part, Jordi Roig ha volgut agrair l'esforç de tots els que ha participat en l'edició del llibre com a culminació dels actes del centenari i ha recordat la fita que va suposar la seva celebració, sota el comissariat de l'ex-director de l'Institut del Teatre, Jordi Coca.

Guillem-Jordi Graells, en representació dels dos autors del llibre ha explicat que la redacció del llibre és fruit de les aportacions de diferents veus, entre elles les dels ex-directors Pau Monterde i Jordi Font.

L'obra repassa la trajectòria de la institució des dels seus orígens com a Escola Catalana d'Art Dramàtic, amb els fets més significatius de cada època, fins culminar amb els actes del centenari, celebrat el curs 2013-14.

Nova exposició del MAE

També s'ha presentat la nova exposició permanent La memòria de les Arts Efímeres, amb la qual el Museu de les Arts Escèniques (MAE) recupera un espai expositiu a la sala d'exposicions de la seu de Barcelona de l'Institut del Teatre, per mostrar una part del seu fons, fins ara conservat a les sales de reserva.

L'exposició presenta una selecció de vestits, escenografies, titelles, fotografies i altres documents, alguns originals, i els mostra a través de deu espectacles destacats de la història del país del 1879 al 2000.

La directora del MAE, Anna Valls, ha declarat que aquesta mostra es presenta com a embrió de la futura exposició permanent i que el seu objectiu és ampliar-la en un edifici sencer, quan es pugui inaugurar el Museu Nacional de les Arts Escèniques.

El president en funcions de la Diputació de Barcelona ha destacat que amb l'obertura d'aquest fons és vol refermar la vocació de servei de l'Institut del teatre i «enfortir el seu compromís amb el país i amb les persones».

Esteve ha tingut també paraules d'agraïment per a tots els directors de l'Institut del Teatre del darrer quart de segle i ha remarcat el valor del Pla Estratègic de l'Institut del Teatre 2014-2017 «amb la visió de posicionar-nos, tant des del punt de vista nacional com internacional, com a líders i referents de l'ensenyament, la investigació i la difusió de les arts escèniques».
 


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x