Logo Institut del Teatre

Gerald Siegmund visita l’Institut del Teatre

Comparteix

17.10.2018

Gerald Siegmund

Gerald Siegmund, una de les veus crítiques més reconegudes d'Alemanya en matèria de dansa contemporània i arts performatives en general, oferirà una masterclass a l’Institut del Teatre el proper divendres 19 d’octubre. 

La masterclass, que porta el títol de «Dances beside themselves: William Forsythe's choreographic objects» («Danses més enllà d’elles mateixes: els objectes coreogràfics de William Forsythe») s’oferirà en anglès amb traducció consecutiva al català a l’auditori de 12 a 15h. 

Siegmund, (Alemanya, 1963) és professor titular de la càtedra de «Coreografia i performance» al Departament d'Estudis de Teatre Aplicat de la Universitat de Giessen.  Des del seu doctorat sobre «El teatre com a memòria» ha centrat les seves investigacions en les teories i models de la memòria i les seves relacions amb les arts performatives. Ha publicat, a més, nombrosos articles sobre aquest i altres temes com el manierisme en la comèdia de la Restauració i el drama britànic de començaments del segle XVIII, la dansa i les arts visuals i les performances de dansa / teatre postmodern i contemporani.

Siegmund va treballar com a dramaturg assistent en produccions dirigides per Christof Nel al Theater am Turm (Frankfurt) i al Theater Basel (1990-91) i des de 1995 treballa com a crític de dansa i performance free-lance pel Frankfurter Allgemeine Zeitung, Ballet International i per Dance Europe. 

D’altra banda, Gerald Siegmund participarà el mateix divendres 19 d’octubre, a les 17h, al Mercat de les Flors en la presentació de «El cuerpo incalculable. William Forsythe, Gerald Siegmund y los diferenciales de la danza» un nou volum de la col·lecció «Cuerpo de letra», coeditada pel Mercat de les Flors, l'Institut del Teatre i l'editorial Polígrafa dedicat al ballarí i coreògraf William Forsythe. 

En aquest llibre, el dramaturg i teòric de la dansa i professor del Conservatori Superior de Dansa (CSD) Roberto Fratini i la professora d’Estètica i Teoria de les Arts i de Història de la Música de la Universitat de Barcelona (UB) Magda Polo, han recopilat per primer cop en castellà la producció teòrica d’un dels coreògrafs més significatius de les darreres dècades.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x