Logo Institut del Teatre

La graduada del CSD Ana Barroso guanya el Certamen Coreogràfic de Sabadell

Comparteix

9.10.2018

Pinkfisc, d'Ana Barroso. Fotografia: Oscar Bayona

Ana Barroso, graduada en l’especialitat de Coreografia i interpretació al Conservatori Superior de Dansa (CSD), ha guanyat el primer premi de la XIII edició del Certamen Coreogràfic de Sabadell, celebrat el dissabte 6 d’octubre al teatre de Ca l’Estruch. Barroso, graduada en la promoció del curs 2017-2018, ha guanyat el premi per «Pinkfish», peça que va presentar l’abril de l’any passat com a treball de fi de carrera a l’Institut del Teatre. El premi consisteix en una aportació econòmica de mil euros, una residència de creació a l’Estruch i l’estrena de la peça en la programació professional del centre. Amb Pinkfish, Barroso també va obtenir el premi del públic, que inclou la participació en un taller de formació del Certamen Coreográfico de Madrid.

D’altra banda, Irene García, estudiant de quart curs del CSD, qui va participar al concurs amb la seva companyia de dansa, La Quebrá, va ser premiada amb una residència al Centre Cívic de la Barcelona i la presentació de la peça Great Human en la programació d’aquest espai.

Impuls a artistes emergents

El Certamen Coreogràfic de Sabadell és una plataforma creada per donar a conèixer el treball dels coreògrafs emergents. En l’edició d’enguany del premi es van presentar trenta coreografies, de les quals se’n van seleccionar set per a la final del concurs.

El jurat d’aquesta edició estava format per diferents representats de l’àmbit de la dansa, entre els quals el director del CSD, Alexis Eupierre, així com el director de l’Institut del Teatre de Vic, Carles Salas.


SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x