Logo Institut del Teatre

Arrenca el curs 2018-2019 a les escoles de l’Institut del Teatre

Comparteix

12.9.2018

Benvinguda de les escoles curs 2018-19

Les escoles de l’Institut del Teatre han iniciat aquest dimecres, 12 de setembre, amb tota normalitat, el curs escolar 2018-2019. L’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic/Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD), el Conservatori Superior de Dansa (CSD), l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) i l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE) han obert les portes als més de 600 estudiants que enguany es formaran a les aules de l’Institut del Teatre. A més, en els propers dies s’iniciaran les classes de postgraus i altres cursos de formació continuada.

Entre les novetats a l’EESA/CPD, destaca el fet que s’inicia el segon curs de Batxillerat d’Arts, oferta d’estudis que es va incorporar a l’escola el curs passat i que permet als alumnes cursar de forma integrada a l’Institut del Teatre l’ESO i el Batxillerat d’Arts, junt amb el grau professional de dansa. L’escola inicia el curs amb l’equip directiu renovat, encapçalat per Marina Escoda, formada al centre i qui va entrar com a professora del departament de dansa espanyola a l’Institut del Teatre l’any 2005. D'altra banda, el proper dilluns 17 de setembre, tindrà lloc al Teatre Ovidi Montllor un acte intern de l’escola per donar la benvinguda al curs, en el qual actuaran alumnes dels diferents cursos.

Al CSD també han començat avui les classes, tant de l’especialitat de Pedagogia de la dansa com de Coreografia i interpretació. Els estudiants de primer d’ambdues especialitats faran classes plegats fins a finals de setembre, i a partir de l’octubre s’establiran per grups. També fins a finals de setembre es fan les classes d’intensius per als estudiants que han triat aquestes optatives. Pel que fa a l’equip directiu, s’incorpora a la direcció Alexis Eupierre, coreògraf, ballarí i docent de l’Institut del Teatre.

Els estudiants dels quatres cursos de l’ESAD també han tornat avui a les aules. Els de primer, tant de les especialitats d’Interpretació, Direcció i dramatúrgia, com Escenografia han estat rebuts per l’equip directiu de bon matí per donar-los la benvinguda. Durant el setembre faran classes a la seu de Barcelona, però a partir d’octubre aniran al Centre Territorial de l’Institut del Teatre del Vallès, a Terrassa. D’altra banda, des de primers de setembre ja estan assajant els graduats de l’ESAD que participen en el projecte pedagògic IT Teatre.

Els estudiants de l’ESTAE també han començat avui a Terrassa les classes en les tres especialitats que s’imparteixen, Luminotècnia, Tècniques de so i Maquinària escènica. Els graduats que participen en el projecte pedagògic IT Tècnica s’incorporaran a l’octubre per gestionar la part tècnica de la gira d’IT Teatre.

Malgrat que el curs s’inicia formalment avui, l’acte d’inauguració oficial tindrà lloc el 23 d’octubre, a les 12 h, al Teatre Ovidi Montllor. Serà un esdeveniment amb parlaments i actuacions dels estudiants de diferents escoles, del qual en donarem detalls més endavant.


Continguts relacionats

  • Primer dia de classes curs 2018-2019
  • Alumnes de 1r de l'ESAD
  • Equip directiu de l'ESAD
  • Estudiants de primer del CSD
  • Estudiants de primer del CSD
  • Benvinguda de l'ESTAE
  • Benvinguda estudiants de l'ESTAE
  • Benvinguda del Conservatori Professional de Dansa
  • Benvinguda alumnes CPD

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
Contactar

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
Contactar

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
Contactar

 

Carregant...
x