Logo Institut del Teatre

L’equip d’IT Teatre immers en els assajos d’AMNÈ(I)S(T)IA

Comparteix

26.9.2018

IT Teatre 2018 noticia

Els onze graduats i graduades de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) que van ser seleccionats abans de l’estiu per participar en el projecte pedagògic IT Teatre ja estan immersos en els assajos d’«AMNÈ(I)S(T)IA». Aquest és el nom de l’espectacle, creat i dirigit pel reconegut actor i director belga, Chokri Ben Chikha, i amb coreografia de Laura Nyeskens, que es podrà veure del 7 al 11 de novembre a la Sala Beckett,  el 15 de novembre al centre d’Osona de l'Institut del Teatre, el 24 de novembre al del Vallès i finalitzarà al  Festival Temporada Alta el 30 de novembre.

«AMNÈ(I)S(T)IA» fusiona teatre i dansa amb la televisió i el canal YouTube per parlar del silenci que ens fa còmplices de la injustícia. La peça se submergeix en el passat col·lectiu i en la realitat sociopolítica actual per mostrar els prejudicis i les pors col·lectives de la societat, així com la seva representació en els mitjans de comunicació. El perdó, les segones oportunitats, la reconciliació o l’oblit són algunes de les qüestions que es tracten sobre l’escenari.

Des de setembre i fins a l’estrena de la peça, els participants del projecte estaran treballant a les aules i al Teatre Estudi de l’Institut del Teatre junt amb Ben Chikha i Nyeskens. En concret, els graduats d’Interpretació que formen part de l’equip són Jaume Forés Juliana, Eleazar Masdeu García, Tamara Ndong Bielo, Martina Pérez Vilarasau, Júlia Santacana Vall, Elena Santiago García, Joana Maria Sureda Matamalas, Martina Tresserra Pi i Omar Tubau Canut. Alhora, també són part d’IT Teatre els graduats de Direcció i dramatúrgia, Laura Teresa Batllori Rodrigo i Judit López Torras.

D’altra banda, durant el mes d’octubre se sumaran al projecte els graduats de l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle (ESTAE), seleccionats pel projecte IT Tècnica, els quals s’encarregaran de la gestió tècnica durant la gira.

Projectes pedagògics

IT Teatre i IT Tècnica són projectes pedagògics de l’Institut del Teatre orientats a facilitar la inserció dels graduats i graduades de l’ESAD i l’ESTAE en la societat teatral i en la producció tècnica d’espectacles, respectivament. Entesos com el darrer pas pedagògic i el primer contacte amb la realitat de la professió, proporcionen als alumnes que han finalitzat la seva formació a l’Institut del Teatre el fet de poder participar en un procés creatiu i de producció complet. El període d’aprenentatge i treball culmina amb l’estrena i representació de la peça artística en el circuit professional.

«AMNÈ(I)S(T)IA» és una producció de l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona, Temporada Alta i Action Zoo Humain, amb la col·laboració del Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET), la Sala Beckett, i el KASK/Faculty of Fine Arts/University College Ghent.


Continguts relacionats

  • AMNÈ(I)S(T)IA
  • IT teatre 2018
  • IT Teatre 2018

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x