Logo Institut del Teatre

Mor l’escenògraf Iago Pericot, qui va ser professor de l’Institut i tot un referent de l’escena catalana

Comparteix

9.8.2018

Iago Pericot

Iago Pericot, escenògraf, pintor, gravador, director d’escena, i en definitiva, un artista transversal i polifacètic que va exercir com a professor i director del departament d’espai escènic a l’Institut del Teatre durant més de 20 anys, ha mort aquest dijous 9 d’agost a l’edat de 88 anys. Des de l’Institut del Teatre lamentem profundament la seva mort, però ens queda el consol de saber que vam aprendre moltes coses d’ell i que sempre quedaran en la nostra memòria les seves obres i el seu esperit creatiu i renovador.

L'enterrament de Iago Pericot tindrà lloc demà divendres, a les 12 h, al cementiri del Masnou. Aquesta mateixa tarda estarà al tanatori del mateix cementiri.

Homenatge amb la col·lecció Converses

Precisament, al febrer passat, l’Institut del Teatre va engegar la col·lecció Converses amb el llibre Iago Pericot. La llibertat de crear i viure, de Guillem-Jordi Graells. L’acte de presentació va ser un esdeveniment molt emotiu en el qual va assistir el mateix Pericot, el qual va tenir l’oportunitat de mantenir una conversa distesa amb altres escenògrafs i dramaturgs, molts d’ells amics, companys de professió i, fins i tot antics alumnes. L’acte va ser tot un homenatge a la trajectòria de Pericot, i va incloure també la presentació del documental Iago Pericot. La conquesta de la innocència, dirigit per Albert Folk i produït per Batabat.

Iago Pericot ha estat una figura clau en l’escena catalana, on ha tingut una presència constant al llarg de mig segle. Alhora, ha destacat pel seu paper de mestre de desenes de creadors, així com pel seu esperit de renovació i transgressió constant.


Continguts relacionats

  • Portada del llibre Iago Pericot. La llibertat de crear i viure

SEU CENTRAL
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
i.teatre@institutdelteatre.cat

 

CENTRE DEL VALLÈS
Plaça Didó, 1
08221 Terrassa
T. 937 887 440
it.terrassa@institutdelteatre.cat

 

CENTRE D'OSONA
c/ Sant Miquel dels Sants, 20
08500 Vic
T. 938 854 467
it.vic@institutdelteatre.cat

 

MAE
Plaça Margarida Xirgu, s/n
08004 Barcelona
T. 932 273 900
mae.it@institutdelteatre.cat

 

Carregant...
x